in

Intenzivnija saradnja za jačanje namjenske industrije

Slatka-Tajna.Eu

U prostorijama Ministarstva privrede i preduzetništva održan je sastanak na kojem su razmatrane mogućnosti za razvoj i unaređenje namjenske industrije u Bosni i Hercegovini.

Sastanku su prisustvovali ministar privrede i preduzetništva Vjekoslav Petričević, pomoćnik ministra za industriju Sonja Tovilović, predstavnici Direkcije za promet naoružanja i vojne opreme Republike Srpske Goran Ćosić i Dragan Kapetina, kao i predstavnici Federalne direkcije za namjensku industriju Adnan Mahmutović i Adnan Trljak.

Na sastanku je istaknuta potreba intenzivnije saradnje nadležnih institucija iz RS i FBiH koji i do sada imaju dobru saradnju, kao i iste ciljeve. Ovom prilikom sagovornici su naveli da je postojeće resurse potrebno staviti na raspolaganje privrednim društvima te da u tom smislu planirane aktivnosti trebaju biti  blagovremene, efikasne i operativne.

Predstavnici nadležnih institucija RS i FBiH su se usaglasili da uvažavajući potrebe obje strane i uz međusobni dogovor efekti u narednom periodu neće izostati.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

NIKAD VEĆI BLAM: Zoricu Brunclik ismijavaju na društvenim mrežama

KOJA JE LJEPŠA? Rada Manojlović ne krije da ima prelijepu sestru