in

WHO: Odobrena hitna uporaba cjepiva AstraZeneca / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Službeno

Cjepivo AstraZeneca je dobilo odobrenje u više od 50 zemalja, među kojima su Velika Britanija, Indija, Argentina i Meksiko.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) je odobrila hitnu upotrebu cjepiva protiv COVID-19 koju su razvili Oxford i AstraZeneca.

Generalni direktor WHO-a Tedros Adhanom Ghebreyesus je na konferenciji za medije izjavio da je osigurano sve što je potrebno za brzu distribuciju cjepiva, ali da je ipak potrebno povećanje proizvodnje.

Ghebreyesus je istaknuo kako je odobrena hitna uporaba cjepiva AstraZeneca te napomenuo kako je cjepivo proizvedeno u AstraZeneca/SKBio u Južnoj Koreji i Institutu za serum u Indiji. 

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Zamjenica generalnog direktora WHO-a dr. Mariangela Simao je kazala da će zemlje koje nisu imale pristup cjepivima napokon moći početi cijepiti zdravstvene radnike i rizične grupe.

Cjepivo AstraZeneca je dobilo odobrenje u više od 50 zemalja, među kojima su Velika Britanija, Indija, Argentina i Meksiko.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

ZIMA PROMIJENILA PLANOVE: Donosimo srednjoročnu prognozu, evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednih deset dana

Potresna poruka kćerke Šabana Šaulića: Prošle su dvije godine od smrti kralja narodne muzike, smogla je snage da napiše samo jednu riječ