in

POSLANICI NSRS-a ZAPOČELI NEIZVJESNO PUTOVANJE: Traže od Inzka izvještaj o radu i postavili rok od 90 dana

Slatka-Tajna.Eu

[{“img”:”/img/vijesti/2021/02/nsrs-1024×576.jpg”,”full”:”/img/vijesti/2021/02/nsrs-1024×576.jpg”,”caption”:”Foto: N1″,”bg”:”7d6960″}]

Na sjednici su usvojena tri zaključka Kluba poslanika SNSD-a, prema kojima je usvojena je informacija u vezi sa zahtjevom za podnošenje izvještaja visokog predstavnika o sprovođenju civilne implementacije mirovnog sporazuma u BiH za period 1995–2020. godine.

“Članom dva tačka jedan stav F Aneksa 10 Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH je propisano da će visoki predstavnik vezano za zadatke koji su navedeni u sporazumu izvještavati periodično o napretku u sprovođenju mirovnog sporazuma (vezano za sporazum) UN, EU, SAD, Rusku Federaciju i druge zainteresovane vlade, strane i organizacije”, navodi se u zaključcima.

Usvojen je i zaključak kojim se od visokog predstavnika u BiH traži da sačini izvještaj o radu za period od 1995-2020. godine i da u roku od 90 dana dostavi Narodnoj skupštini Republike Srpske na razmatranje.

“Ovaj zaključak stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku Republike Srpske`”, navodi se u usvojenim zaključcima.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Usvojen je i Zaključak Kluba poslanika Ujedinjene Srpske kojim se od predstavnika međunarodne zajednice traži da svojim autoritetom spriječe najavljeno imenovanje novog visokog predstavnika i omoguće zatvaranje Kancelarije visokog predstavnika u 2021. godini.

Parlament je usvojio i Zaključak koji je predložio Klub poslanika PDP-a kojim se Predsjedništvo Narodne skupštine zadužuje da u roku od 30 dana formira organizacioni odbor za obilježavanje 30 godina postojanja i rada Narodne skupštine.

loading…


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Potražnja za automobilima u Europi pala za četvrtinu na početku 2021. / Bljesak.info

NIKAD VEĆI BLAM: Zoricu Brunclik ismijavaju na društvenim mrežama