in

Porsche 911 GT3 izveden na cestu! / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Malo je automobila spremnih odoljeti današnjim trendovima i istovremeno ponuditi performanse pred kojima moraju ustuknuti i tehnološki najnapredniji automobili današnjice.

Zaboravite na downsizing, turbinu i električnu pomoć. Zaboravite i na kinesku proizvodnju jer Porsche ostaje jedan od rijetkih koji si može priuštiti da i u budućnosti nosi isključivo potpis Made in Germany.

Foto: PR / Porsche 911 GT3 izveden na cestu!

Novi 911 GT3 tako ispod stražnjeg poklopca krije čistu klasiku, 4.0 atmosferski šestak koji je spreman u maksimumu dati 510 KS i 470 Nm, ali se i zavrtjeti sve do 9000 o/min.

Ručni mjenjač je tu, automatski PDK po potrebi, a potonjim može do 100 km/h za samo 3.4 sekunde. Želite li baš klasiku i ručni mjenjač, sprint do 100 km/h trajat će pola sekunde dulje. Ali u tom slučaju je maksimalac veći i iznosi 320 km/h naspram 318 km/h.

Sve rečene razlike su nijanse jer u oba slučaja imate trkaći motor iz modela 911 GT3 Cup, a koji je dodatno modificiran u odnosu na onaj u 911 Speedsteru iz 2019. Možda najviše govori podatak kako će krug na Nürburgringu odvesti 17 sekundi brže od prethodnika, odnosno za manje od sedam minuta. Točan podatak glasi 6:59.927 min. Ponovimo, govorimo o autu na cestovnim gumama, koji smije nositi registarsku pločicu.

Foto: PR / Porsche 911 GT3 izveden na cestu!

Prilagodljivi prednji spojler i difuzor, ogroman stražnji difuzor i ručno podesivo stražnje krilo samo su neki od detalja koji govore kako je ovdje aerodinamika bitna. U Porscheu kažu kako novi aerokit daje do 50 posto više potisne sile u odnosu na prethodnika. U poziciji “performance” za utrke, downforce je bolji čak 150 posto.

Foto: PR / Porsche 911 GT3 izveden na cestu!

Povećan je i trag kotača, a prednji ovjes je dobio dvostruka poprečna ramena. Time su poboljšane upravljivost automobila te dinamička stabilnost u savladavanju zavoja. Auto je narastao, ali je masa ostala ista, 1418 kg s ručnim i 1435 kg s PDK mjenjačem. Prevedeno to znači obilatiju upotrebu karbona, ali i tanja stakla.

Foto: PR / Porsche 911 GT3 izveden na cestu!

Trkaći interijer ne treba ni spominjati. Slika govori sve, a mi ćemo samo spomenuti da opcijska sjedala od karbona podesiva u 18 smjerova štede 11.8 kg. I na kraju spomenimo dizajnerske novosti poput izvedbe upravljača i ručice PDK mjenjača.

Recimo i kako će novi GT3 put salona već u svibnju, i to uz višu cijenu. U Njemačkoj je start na 167.518 eura, što je rast od gotovo 10 posto u odnosu na prethodnu generaciju.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Rođen u siromašnoj porodici, a živio kao kralj: Nije znao note, a pjevao je kao slavuj! Detalji iz života Šabana Šaulića

Nadal vodio 2-0, Cicipas ga poslao kući