in

Federer je najbolji igrač u ovoj eri

Slatka-Tajna.Eu

Rodžer Federer ove godine ne igra na Australijan openu, ali i dalje se u Melburnu priča o njemu.

Ni legendarni Rod Lejver, po kom najveći stadion u Melburn parku nosi ime, ove godine nije tamo, ostao je kod kuće u Kaliforniji, čuvajući se od virusa korona.

Ipak, osvajač 11 grend slem trofeja u karijeri i jedan od najboljih igrača svih vremena, dao je još jednom svoj sud o tome ko je najbolji igrač po njemu.

“Po meni, Rodžer Federer je šampion svoje ere. Svakako da jeste, pogledajte njegov rekord i mnogo toga ukazuje da je najbolji svih vremena. Ipak, ako date nekim drugim momcima malo više vremena, možda će ga oni stići i biti jednako dobri kao Rodžer. Đoković je svakako na tom putu, zajedno sa Nadalom, jer je osvojio veliki broj turnira i njegova konstantnost je zapanjujuća”, rekao je Lejver za australijski “Fox sports”.

Poznato je da Federer i Lejver imaju posebno prisan odnos.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Lejver mu je 2006. poslije pobjede nad Markosm Bagdatisom u finalu predao pehar, poslije čega je Švajcarac zaplakao.

Prije sedam godina Lejver se pojavio na terenu dok se Federer zagrijavao i razmijenili su poneki udarac, a poznato je kolika je uloga Federera u afirmaciji Lejver kupa, koji je premijerno održan 2017.

“Kada sam tokom prošle godine pričao sa njim, Rodžer je mislio da će najbolji tenis igrati do svoje 40. godine i mislim da je eto blizu tog ispunjenja. Nažalost, kolena mu zadaju probleme. Imao je operaciju poslije čega će biti u dobroj poziciji. Ne vidim mu uspjeh na Rolan Garosu, ali Vimbldon je svakako tu i US Open. Mislim da može da osvoji još turnira. Voli da igra, da se takmiči, okruženje u kom se nalazi. Vidi da je i dalje tu uz Đokovića i Nadala, neobično je imati tako velike igrače na okupu u isto vrijeme”, zaključio je Lejver, prenosi B92.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

I DAN DANAS GA PROGANJA OVA SCENA: Šabanov kum ispričao kako je ostao živ u nesreći prije dvije godine!

TELEFONSKE ZAJEBANCIJE / NARUČILI SMO BIKA NA NOKTE!! #1