in

“Srbi su jedan od rijetkih naroda koji nikada nije pokoren!”

Slatka-Tajna.Eu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odlikovao je Sretenjskim ordenom I stepena reditelja Emira Kusturicu, na svečanosti održanoj povodom Dana državnosti Srbije u Palati Srbija.

“Srbi su jedan od rijetkih naroda u svijetu koji nikada nije pokoren, i to je jedna od najvećih trezorskih vrijednosti koje imamo”, poručio je na Dan državnosti Srbije reditelj Emir Kusturica, zahvaljujući se u ime svih odlikovanih, prenosi B92.

Kusturica je istakao da se s njim oko ordena nikada nije pregovaralo.

“To je orden stvaranja srpske države, nastale ustankom, ili kako je nazvao Milorad Ekmečić – revolucijom, koja je od tada u formi kneževine, monarhije ili republike opstala i što je najvažnije nikada do kraja pokorena. To je jedan od rijetkih narod u svijetu koji nikada nije pokoren i to je jedna od najvećih trezorskih vrijednosti koje imamo”, poručio je Kusturica.

Ako održimo KiM i Republiku Srpsku, srpski narod nastaviti da živi i da će ovo što sada živimo postati jedna duga i teška epizoda u budućoj televizijskoj seriji koja će biti snimljena “na teritoriji cjelovite Srbije”.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Šaljivo je prokometarisao kako nikada lakše nije došao do odličja i da je uvijek ordenje zamišljao na reveru uniforme ratnika, a da je on orden dobio dok je sjedio zatvoren u planini sa medvjedima, vukovima i po nekim turistom.

“Kad, evo ti orden, i to državni, i uz to onaj najvažniji”, kaže Kusturica.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Jeste li čuli za „Frtutma KIDS“: Novi projekat uskoro će ugledati svjetlost dana

Trikovi koji pomažu da spriječite magljenje naočara dok nosite masku