in

Sin folk pjevača pokušao da se u*ije: Pobjegao iz zatvora i od tada mu se gubi trag, porodica živi u velikome strahu!

Slatka-Tajna.Eu

Rašid Sakić (42), sin iz prvog braka pjevača Sinana Sakića, početkom ove godine slomio je nanogicu i pobjegao iz kućnog zatvora.

Policija i dalje intenzivno traga za njim, a Sakić iza sebe ima pozamašan policijski dosije.

Rašid Sakić je, inače, višestruki povratnik, a posljednji put je uhapšen u januaru prošle godine zbog sumnje da je u centru Loznice s prijateljem Milanom C. (36) pretukao i opljačkao krojača Vladicu M. (34).

Poslije hapšenja određen mu je pritvor, u kojem je bio sve do sredine augusta, kada je prebačen u kućni zatvor s nanogicom. On je tada osuđen na sedam mjeseci kućnog pritvora.

 

 

  • Protiv njega se vodi postupak zbog razbojništva, odnosno zbog sumnje da su opljačkali krojačku radnju. Navodno, pošto su uzeli sav novac koji su pronašli kod krojača, otišli su u obližnji kafić i naručili piće. Upravo u tom kafiću policija ih je i uhapsila – rekao je ranije izvor.

Rašid je, inače, najstariji Sinanov sin i ima debeo dosije u policiji.

  • Još kao maloljetnik privođen je zbog nasilničkog ponašanja, ubistva, pokušaja ubistva i iznude. Istim putem nastavio je i kada je postao punoljetan. Privođen je tokom akcije „Sablja“ 2003. godine, a posljednji put je pušten iz zatvora sredinom aprila 2018, pošto je odslužio kaznu Višeg suda u Šapcu od 12 godina zatvora zbog pokušaja ubistva – objašnjava izvor.

 

Najteže krivično djelo za koje je Rašid Sakić 2011. godine osuđen je pokušaj ubistva Dragoljuba Despotovića, kojeg je Sinan Sakić gledao također kao svog sina. Ovaj zločin dogodio se u Loznici u maju 2002. godine, piše espresso.co.rs.

Inače, još jedan slučaj u kojem se Rašid spominje jeste požar koji se dogodio prošle godine u maju mjescu u kući porodice Sakić u Loznici. Srećom, kuća je bila prazna i niko nije povrijeđen, a Sabina, udovica pjevača Sinana Sakića, u policiji je podnijjela prijavu protiv Rašida, Sinanovog sina iz prvog braka, zbog sumnje da je on podmetnuo požar, a nakon toga se oglasila i pjevačeva kćerka Đulkica.


.

.

.

.

.

hayat.ba


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

NI JA VAS NISAM PITALA GDJE SU VAM MUŽEVI: Hana Rodić iznervirana

Zlato za Švarca