in

PSŽ pregazio Barsu u gostima, Liverpul bacio Lajpcig na koljena

Slatka-Tajna.Eu

Fudbaleri PSŽ-a i Liverpula ostvarili su pobjede u prvim utakmicama osmine finala Lige šampiona.

Parižani su samljeli Barselonu na gostovanju rezultatom 1:4, dok je Liverpul, takođe u gostima, bio bolji od Lajpciga s 2:0.

Parižani su do velikog trijumfa, koji ih praktično šalje u narednu rundu, stigli poslije preokreta.

Katalonci su poveli preko Lionela Mesija, ali su izabranici Maurisija Poćetina nakon primljenog gola zaigrali mnogo bolje i zahvaljujući Kilijanu Mbapeu, koji je postigao het-trik, upisali pobjedu.

Prvih petnaestak minuta nisu bili interesantni, da bi negdje u tom periodu meča počele da se javljaju i prve šanse.

Na pokušaj Antoana Grizmana, koji je šutirao slabo u padu, odgovorio je Mauro Ikardi, promašenim zicerom.

Traljavo je uputio udarac, doduše prevario Ter Štegena, ali je Pedri lako otklonio opasnost.

U 26. minutu morao je da radi VAR. De Jong je sa leđa bio sapleten od strane Kimpembea, a sudija Kujpers je sačekao odluku iz sobe i potvrdio svoju odluku – penal.

Najstrožu kaznu je u gol rutinski, autoritativno, pretvorio Lionel Mesi.

Od ovog momenta, utakmica je postala još dinamičnija, zanimljivija, šanse su se redale, a Katalonci preko Dembelea umalo nokautirali rivala.

Samo četiri minuta nakon primljenog gola, gosti su stigli do pogotka. Sjajna kombinacija Kurzave i Veratija, a potom i dribling Mbapea uperen ka Lengleu bili su uvertira za uspješan finiš. Na semaforu je pisalo 1:1.

Do kraja poluvremena bliži golu su bili gosti. Na pretnju Grizmana, uzvratili su redom Kurzava, Ken, Ikardi.

PSŽ je bolji bio i na otvaranju drugog dela igre, a prvu šansu poslije pauze je imao Mojza Ken. Međutim, Ter Štegen je sjajno reagovao.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Preokret je stigao u 65. minutu, kada je Florenci sa desne strane vratio u srce šesnaesterca, Pike je intervenisao ispred Ikardija, ali je lopta stigla do Mbapea, kome nije bilo teško da još jednom savlada Nijemca na golu Barse.

Poćetinovi izabranici se nisu zadovoljili vođstvo, već su nastavili sa napadima. U 70. minutu su stigli do novog pogotka. Paredes je centrirao iz slobodnog udarca, Mojza Ken je pobegao Lengleu, a onda slavom savladao Ter Štegena.

PSŽ je prepustio inicijativu Barseloni od tog trenutka, međutim, napadi domaćih bili su jalovi. To su iskoristili Parižani i u 85. minutu pokrenuli munjevitu kontru, koju je završio Mbape svojim trećim pogotkom.

Revanš je na programu 10. marta u Parizu.

U drugoj utakmici večeri, Liverpul je savladao, na Puškaš Areni u Budimpešti u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona, ekipu Lajpciga rezultatom 2:0 pa su tako došli na korak do plasmana u četvrtfinale.

Lajpcig je prvi zaprijetio već u petom minutu kada je Olmo pucao glavom, ali pogodio samo lijevu stativu.

Nakon toga Liverpul je uspostavio kontrolu na utakmici te je do odlaska na odmor propustio tri velike prilike. Prvo je Gulaski sjajno odbranio nakon pokušaja Salaha, a onda su odlični udarci Manea i Robertsona završili malo iznad gola.

Slično kao i u prvom dijelu, Lajpcig bolje otvara drugo kada je Alison sjajno intervenisao nakon pokušaja Nkunkua.

Ipak, u rasponu od pet minuta, od 53. do 58., Liverpul završava posao. Prvo je Salah došao do lopte nakon loše reakcije odbrane te realizovao priliku kada je izašao jedan na jedan s golmanom.

Odbrana Nijemaca je potom napravila još jednu katastrofalnu gršeku, koju sada koristi Mane i dovodi Liverpul u veliko vođstvo.

Do kraja utakmice Redsi su sigurno kontrolisali meč i promjene rezultat više nije bilo.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Best Storage Auctions

Emotivna Karleuša poručila suprugu: Nema te bagre koja tebe Duško može da uprlja