in

Održan februarski sastanak Diaspora Online Check-In

Slatka-Tajna.Eu

Na februarskom ‚‚Diaspora Online Check-In‚‚ sastanku održanom 04. 02. 2021. godine prisustvovali su predstavnici organizacija iseljeništva: pangea mreža (Njemačka), i-platform (Švicarska/BiH), SBHUD i BiH Akademici (Danska) , Vijeće bošnjačke nacionalne manjine grada Splita KDB „Preporod“ Split , Bosanska škola (Minhen), kao i predstavnici Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH – Sektora za iseljeništvo.

U uvodnom dijelu sastanka, se govorilo  o uspješno održanoj tematskoj konferenciji ‚‚Značaj maternjeg jezika u dijaspori‚‚ koja je održana dan ranije. Takođe se diskutovalo o narednim mogućim inicijativama u okviru ‚‚Diaspora Online Check-In‚‚.

Na osnovu vođene diskusije zaključeno je da se pripremi i održi poseban sastanak na temu – Evaluacija tematske konferencije ‚‚Značaj maternjeg jezika u dijaspori‚‚ i follow up aktivnosti“.

Na sastanku je dogovoreno i da se formira radna grupa, koja bi radila na pripremu narednog tematskog sastanka – Tema ‚‚Podrška lokalnom razvoju u BiH‚‚.

Naredni ‚‚Diaspora Online Check-In‚‚ sastanak će se odžati 04. 03. 2021. godine, u uobičajenom terminu od 16,00 do 17,00 sati.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










 

 


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

NIJE POVEZAN S PUCNJAVOM: Oglasio se Buba Correli nakon incidenta

Bijela košulja praktična je u svim stilovima i trendovima