in

”Neka ide iz Bosne i Hercegovine”

Slatka-Tajna.Eu

Ne trebamo se dijeliti na jedne, druge ili treće ali trebamo tražiti izvještaj. Kao ovlašteni predstavnik OHR-a treba da nam podnese izvještaj, a da li će to je njegova stvar. To je llegitiman zahtjev Republike Srpske, ne tražimo ništa što nam ne pripada”, poručio je premijer Republike Srpske Radovan Višković u Narodnoj skupštini, koja večeras razmatra Informaciju u vezi sa zahtjevom za podnošenje izvještaja visokog predstavnika o civilnom sprovođenju mirovnog sporazuma u BiH za period 2009. – 2020. godine.

Višković je ocijenio da je Bosna i Hercegovina pod protektoratom međunarodne zajednice, te da u ovakvim okolnostima visoki predstavnik ne može funkcionisati nepoznati broj godina.

“Bosna i Hercegovina ne može postati članica EU sa visokim predstavnikom. Krajnje je vrijeme da brigu o narodima koji ovdje žive preuzme političko rukovodstvo tri konstitutivna naroda”, poručio je Višković.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Iznio je i stanovište da visoki predstavnik, ko god obavljao tu funkciju, treba definitivno da ode iz Bosne i Hercegovine.

Oznake

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

MINA VRBAŠKI PISALA BAKI: Smogla snage da traži oprost!

“VOLJELA BIH TROJE DJECE!” Indi Aradinović progovrila o prinovi