in

Ima i toga: Federalna agencija nema plaće, doprinosa, ureda… / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sindikat Agencije za privatizaciju u Federaciji BiH danas je najavio štrajk upozorenja kojim traže uključenje Vlade FBiH u rješavanje deblokade računa Agencije, kako bi radnicima bile isplaćene zaostale plaće, uplaćeni doprinosi i osigurani uvjeti za rad.

Predstavnici sindikata jutros su se okupili ispred sjedišta Vlade FBiH u Sarajevu, gdje su ukazali da radnicima plaće i doprinosi nisu uplaćeni od rujna, zbog čega su ostali bez zdravstvenog osiguranja u vrijeme pandemije virusa korona.

Sindikalci su ukazali i na loše uvjete rada u Agenciji, te zahtijevaju da se radnicima osigura uredski prostor, materijal i telekomunikacije.

“Radnici Agencije su iskazali veliko strpljenje i razumijevanje, specifičnost ekonomskog trenutka i ostalo, ali smo dovedeni do zida i tražimo hitno rješenje ove situacije, jer ova agonija traje čitavu godinu dana u vrijeme pandemije ovo je nedopustivo”, poručili su iz Sindikata.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Smatraju kako Vlada FBiH ima zakonsku nadležnost za provođenje zakona FBiH, uključujući i privatizacijski, te da je neophodno da se aktivno uključi i nađu sredstva za deblokadu računa.

Teško financijsko stanje Agencije uzrokovano je blokadom računa na osnovu presude Vrhovnog suda FBiH, prema kojoj Agencija duguje 6.225.285 KM.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

NUNI OMEGLE NAJSMJESNIJI NAJBOLJI MOMENTI

NIJE POVEZAN S PUCNJAVOM: Oglasio se Buba Correli nakon incidenta