in

Bivša fudbalerka tvrdi da skoro godinu dana boluje od korone – Virus korona

Slatka-Tajna.Eu

Kejtlin Denis, nekadašnja fudbalerka iz Čikaga, boluje od korona virusa čak 331 dan, a za “Washington Post” ispričala je da se zarazila prije nego što je zabilježen prvi smrtni slučaj u američkoj državi Ilinoj.

“Korona virus me zakačio prije nego što je iko nosio masku. Sada pričamo o drugoj godini, vakcinama, novim sojevima, novoj administraciji, ali meni je i dalje sve isto. Uvijek sam u krevetu, u svojoj sobi. Bolesna sam 331 dan. Imam osjećaj da se vrijeme ne pomjera, osjećam se kao da sam u zatvoru i da udaram recke na zidu”, ispričala je Kejtlin.

Ističe da je jedno vrijeme govorila samoj sebi da će joj sutra biti bolje, ali da to više ne čini.

“Pokušavam se pomiriti sa činjenicom da je ovaj virus nešto što neću savladati. To bi moglo biti to. Budim se svakog jutra i pitam se ‘kako li će mi biti danas?’ Ja sam ono što ljekari zovu ‘dugotrajni bolesnik’, gdje kovid preuzme vaše tijelo i neće da ode. Doktori misle da nas može biti na desetine hiljada u svijetu, ali niko zapravo ne zna. Pitate se hoću li imati mučninu ili jaku vrtoglavicu. Ili, možda preferirate migrenu s bolovima u tijelu? Neki simptomi su konstantni, kao što su bolovi u tijelu i slabost od glave do pete, ali neki dođu pa prođu kao što su zvonjava u ušima, bol u rebrima, preskakanja srca, vrele uši, utrnuli prsti, osjećaj opijenosti”, pojašnjava ova 30-godišnjakinja.

Kejtlin više nema posao te ponekad jedva ustane iz kreveta.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Imam osjećaj da mi dan nikada ne počinje niti se završava. Nekad imam gubitak pamćenja pa pomislim da imam amneziju. Kao da sam u crnoj rupi. Čekam sati da prođu”, zaključila je Denis.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

NAJBOLJI PIŠTOLJ U 2020: Turski pištolj SAR 9 osvojio i “zlatnu nagradu”

ZDRAVKO ČOLIĆ JOJ POSVETIO SVOJ VELIKI HIT: Evo kako je nastala čuvena pjesma “Ružice, Ružo, Ruška”!