in

Ambasador BiH u Jordanu Mato Zeko sastao se sa generalnim sekretarom Jordanske investicione komisije (JIC)

Slatka-Tajna.Eu

Ambasador Bosne i Hercegovine u Hašemitskoj Kraljevini Jordan Mato Zeko sastao se 15. februara 2021. godine, u prostorijama JIC-a, sa generalnim sekretarom Jordanske investicione komisije (JIC) Fareedonom Hartoqom. Tom prilikom, razgovaralo se o iskustvima JIC-a u promociji i privlačenju stranih investicija u vrijeme epidemije koronavirusa, te o saradnji JIC-a i FIPA-e. 

Generalni sekretar Hartoqa je istakao da JIC ima uspostavljenu saradnju sa mnogim stranim agencijama ili tijelima koja se bave promocijom stranih investicija i da su spremni na isti način sarađivati i komunicirati i sa FIPA-om. Dodao je da se skoro sve aktivnosti JIC-a od izbijanja epidemije obavljaju online putem različitih aplikacija, što je vidljivo na njihovoj web stranici gdje se nudi čitav niz elektronskih usluga bilo da se radi o domaćim ili stranim investitorima.

Ambasador Zeko je upoznao sagovornika i o dodatnim o aktivnostima Ambasade na jačanju privredne saradnje BiH i Jordana, poput uspostavljanja direktne čarter avio linije tokom ljetnih mjeseci iz Amana do Sarajeva što je bilo već dogovoreno 2020. godine, ali je prolongirano zbog korone, zatim ublažavanja ili ukidanja viznog režima za državljane Jordana što bi, također, doprinijelo povećanju broja turista u BiH, te saradnje sa Industrijskom komorom Jordana.

Obostrano je zaključeno da bi, pored institucionalnog povezivanja, bilo poželjno ojačati veze privatnog sektora u obje zemlje koje mogu uticati na izvršnu vlast u pravcu jačanja bilateralnih ekonomskih odnosa.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










 

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Ruska cjepiva djelotvorna protiv britanskog soja

Nakon što je kantautor primljen na Infektivnu kliniku, oglasila se porodica Đorđa Balaševića