in

Zvezda osvojila Kup Koraća

Slatka-Tajna.Eu

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su trofej Kupa Radivoja Koraća, pošto su sinoć u finalu u Novom Sadu pobijedili Megu sa 73:60.

“Crveno-bijeli” poslije četiri godine vratili su Žućkovu ljevicu na Mali Kalemegdan, što im je ukupno 10. trofej Kupa u klupskoj istoriji.

Ekipa Dejana Radonjića meč je prelomila u trećoj dionici, kada je odličnom odbranom i skokom u potpunosti zaustavila Megu, koja je u odnosu na prvo poluvrijeme bila neprepoznatljiva.

U pobjedničkom timu Dejan Davidovac ubacio je 14 poena uz šest asistencija, Džoni O’Brajant imao je isti košgeterski učinak uz sedam skokova, dok je Marko Jagodić Kuridža sa osam poena, 11 skokova uz indeks korisnosti 21, proglašen je za najkorisnijeg igrača final (MVP).

U timu Mege najbolju rolu imao je Filip Petrušev sa 21 košem, koji je poglašen i za najboljeg strijelca finalnog susreta.

Mega je odlično otvorila finale serijom od 12:2, za koju su najzaslužniji bili Petrušev, Simonović i Momirov.

Ta prednost nije bila dugog vijeka, jer je Zvezda na isti način nizom od 12:0 uzvratila.

Tome su doprinijele i brze lične greške Petruševa i Momirova, koji su morali na klupu, pa su “crveno-bijeli” poenima Lazića i O’Brajanta došli do izjednačenja.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Do kraja četvrtine izabranici Vladimira Jovanovića uspjeli su ponovo da vrate prednost na svoju stranu i da poslije prvih 10 minuta imaju plus dva (21:19).

Povratkom Petruševa na parket u durgoj dionici Mega je uvećala prednost, ali je Lojd serijom svojih poena ponovo vratio egal.

Mega je finiš poluvremena iskoristila da opet bude u plusu u odnosu na rivala i pred drugih 20 minuta rezultat je bio 40:36.

Nastavak meča donio je furioznu ekipu Dejana Radonjića, koja je nanizala sedam poena i skoro pet minuta nije dozvolila Megi da postigne koš.

Kontrolisali su crveno-bijeli sve u trećoj dionici, prije svega skok, proradio je i šut sa distance i u odlučujući period Zvezda je ušla sa plus pet (53:48).

Izgubljene konce u igri iz treće četvrtine Mega nije uspijevala da nađe ni u nastavku.

Nizale su se greške i u napadu i u odbrani, šut sa distnace je stao, a Zvezda je sa druge strane uvećavala prednost, uz briljantnu partiju Davidovaca i na kraju je došla do trijumfa i trofeja.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

How To Run A Successful Weight Management Hypnotherapy Group

VRHUNAC LEDENOG VALA: Donosimo vremensku prognozu do petka