in

Udruženje privrednika ”BUV” Austrija: Nismo osnovani, mi smo plod druženja i želje za napretkom

Slatka-Tajna.Eu

Udruženje privrednika “Bosnische Unternehmervereinigung – BUV” je oficijelno registrovano 2019. godine u Beču, na inicijativu grupe privrednika bh. porijekla koji žive i posluju u Austriji. Udruženje se vodi idejom ekonomskog i institucionalnog napretka bh. zajednice u Austriji. Temelji na kojima počiva udruženje su prožeti univerzalnim ljudskim vrijednostima. Osim ekonomskih aspekata, udruženje privrednika “BUV” se zalaže za napredak na svim ostalim nivoima koji čine osovinu jednog zdravog društva.

Udruženje privrednika “BUV” kao osnovne cijeljeve, navode: jačanje svijesti o važnosti međusobnog upoznavanja, umrežavanja i podrške kako na nacionalnom tako i na internacionalnom nivu između bh. privrednika; zajedničke investicije; pružanje finansijskog, pravnog i drugog konsaltinga članovima udruženja; podrška pri rješavanju kadrovskih potreba članova; jačanje svijesti o bitnosti kupovine proizvoda i usluga od kompanija iz BiH kao i onih porijeklom iz BiH; te podrška ostalim društveno korisnim projektima.

Udruženje “BUV“ svojim članovima nudi: upoznavanje i umrežavanje sa ljudima sličnih poslovnih ideja, životnih stavova i principa poslovanja a pouzdanost, međusobno uvažavanje i društvena odgovornost su uslovi za umrežavanje preko BUV-a.

Udruženje organizuje zajedničke nastupe na austrijskom i drugim tržištima i posjete drugim sličnim udruženjima i sajmovima širom svijeta. Zajednički nastup više kompanija u organizaciji BUV-a doprinosi efikasnijem nastupu, predstavljanju i boljim mogućnostima za uspostavljanje nove poslovne saradnje. Takođe nude pomoć pri pronalasku novih kupaca, dobavljača i kvalitetnog radnog kadra obzirom da su članovi BUV-a veoma dobro umreženi, kako u Austriji i BiH tako i u drugim zemljama što svim članovima otvara mogućnosti za podizanje poslovanja na viši nivo.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Iz udruženja ističu da pozitivnim primjerima i idejama omogućavaju svojim članovima mnoštvo beneficija, bitnih kako za uspješno poslovanje, tako i za ugodnu atmosferu koja ih prati tokom poslovanja. Iz uduženja navode da su jedan od najbitnijih segmenata rada investicije u poslovne projekte u BiH. U saradnji sa partnerskim udruženjima iz BiH obezbjeđuju uvid u mogućnosti ulaganja u rentabilne projekte u BiH.

Udruženje je upisano u registar organizacija u iseljeništvu na portalu Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH  https://dijaspora.mhrr.gov.ba/  .

Više o udruženju na: https://buv.or.at/ .


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

PROCURILA VRELA FOTKA IZ KREVETA! Evo kako izgleda muškarac koji je zarobio pjevačice Senidah!!

Grane drveta kao dekoracija