in

Na RTRS-u prekinuli direktan prenos utakmice i uključili Milorada Dodika

Slatka-Tajna.Eu

Utakmicu Serie A između Rome i Udinesa koja je počela u 12.30 sati gledaoci su mogli pratiti direktno na RTRS-u.

Doduše, mogli su određeno vrijeme, dok se na malim ekranima nije pojavio ni manje, ni više, nego Milorad Dodik.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine obratio se javnosti, zbog čega je prenos utakmice prekinut.

Gradski odbor SNSD-a u Banja Luci danas je održao sastanak nakon kojeg se medijima obratio predsjednik ove stranke Milorad Dodik. Konferenciju je iskoristio da ponovo vrijeđa Valentina Inzka, govori o prpremama za izbore u Srebrenici i Doboju, te vakcinaciju medicinara u Srbiji.

Govoreći o visokom predstavniku u BiH, Dodik je kazao da je neprincpijelan.

“Neprincipijelno ponašanje jedne ruine koja je nepravedno prisutna u BiH i koja nema nikakvu reputaciju. Austrija je imal Kurta Waldheima koji je učestvovao u fašističkim falangama 1942. godine, on je na kraju svoje karijere okarakterisan kao predstavnik fašističkog pokreta. Waldheim je umro, ali nije poznato da li je neko u Austriji tražio da se odlikovanja povuku, što govori o neprincipijelnosti Inzka. Ne treba birati novog visokog predstavnika, treba ukinuti tu kancelariju. Pozdravljamo jasan stav Moskve da ostaje pri tome i time je ponuđen odgovor na sve spekulacije o izboru novog visokog predstavnika”, rekao je Dodik.

Kada je riječ o ponavljanju izbora u Srebrenici i Doboju, kazao je da SNSD želi staviti tačku na tu nepotrebnu zavrzlamu.

“Volja naroda će pokazati da je to bilo nepotrebno. To je bila čista politička spekulacija i to je urađeno u sprezi sa opozicijom u RS-u i vlašću na nivou FBiH. Bošnjacima je stalo da se Srebrenica problematizuje, a SDS i PDP su prihvatili da glasaju pod uslovom da tu stave i Doboj. Bilo više prigovora u Mostaru nego u Doboju i Srebrenici zajedno pa su ti rezultati prihvaćeni”, naveo je Dodik.

Osvrnuo se i na novu američku administraciju rekavši da je jadno da će ona djelovati sinhronizovano s Evropskom unijom ma gradnji unitarne i centralizovane BiH.

“A, sve s izgovorom da se radi o EU integracijama. Mi ne prihvatamo takve politike i ciljeve, želimo da se poštuje Dejtonski sporazum. Jesmo za put u EU, ali nismo za onaj koji krši i smanjuje našu autonomiju”, kazao je Dodik.

Kada je u pitanju vakcinacija medicinskih radnika iz RS-a koja će se obaviti u Srbiji, a koju je dogovorio s predsjednikom te zemlje Aleksandrom Vučićem, rekao je da se prijavilo 2.100 medicinara, te da će vakcinisanje u susjednoj zemlji biti ponuđeno svim medicinskim radnicima u gerijatrijskim centrimam i privatnim ordinacijama.

Također, najavio je da će SNSD u narednih 10 dana u NSRS-u predložiti novi zakon o porijeklu imovine.










Report

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

JOŠ NOSI OŽILJKE NESRETNOG SLUČAJA IZ DJETINJSTVA: Vreći konj smrskao nokte

Kako tretirati podočnjake?