in

Mostarske žene poručuju: Život stati ne smije! / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje žena ”Vrba” do sada je privuklo pažnju brojnim aktivnostima i pozitivnim pričama u lokalnoj zajednici, kao jedino aktivno udruženje žena na području jugoistoka Mostara.

Od 01.02.2021.godine  Udruženje žena ”Vrba” počelo je sa implementacijom lokalne inicijative ”Život da stane ne smije”  koja je usmjerena jačanju psiho-fizičke snage žena uopće, a pogotovo u vrijeme Covid 19 pandemije.

Cilj ove inicijative je probuditi pozitivnu energiju, vratiti osmijeh na lice žene kao glavnog stuba porodice i društva, podsjetiti žene koliko su snažne i sposobne za borbu sa svim životnom nedaćama.

Navedeni ciljevi će se ostvariti kroz pet radionica koje će se provoditi u prostorijama udruženja u Gnojnicama-Vrba, priopćeno je iz Udruge.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Inicijativa će se provoditi tijekom tri mjeseca uz podršku Fondacije za osnaživanje žena BiH.

Po završetku projekta 24.03.2021.g. planirana je izložba radova nastalih u toku radionica.

Podsjećamo, Udruženje žena „Vrba“ je osnovano 2018. godine s ciljem afirmacije i osnaživanja žena u zajednici, a trenutno broji 41 članicu. Tokom dvogodišnjeg rada Udruženje je imalo priliku predstaviti se na sajmovima „Dani trešnje 2019“ Mostar, „Food fest 2019“ Konjic, „Sajam domaćih i tradicionalnih proizvoda 2020“ Mostar, gostovanjem u programu Hayat TV u serijalu „Moja zemlja“ i  „Zimska kuhinja“ 2020, kao i suradnjom sa brojnim udruženjima iz cijele BiH.

Sve više informacija o aktivnosti udruženja posjetite Facebook stranicu udruženja.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

PREKINUT ŠTRAJK RUDARA: Ovo su najvažnije tačke sporazuma

NAPOKON POKAZALA DEČKA: Dušica Jakovljević ne skida osmijeh s lica