in

Petrol odustaje od nove poslovne zgrade i ulaska u bankarstvo

Slatka-Tajna.Eu
U svojoj strategiji do 2025. godine, Petrol je također odustao od planova stvaranja finansijskog stupa kupovinom banke. Usredotočit će se na osnovne aktivnosti.

Prema strategiji, Petrol će se usredotočiti na svoju osnovnu djelatnost osiguravanja opskrbe energijom, jer u tom području vide veliki potencijal i mogućnosti u vezi s energetskom transformacijom, a također će nastojati smanjiti emisije s održivim fokusom.

Petrol u 2025. godini planira ostvariti 180 miliona eura neto dobiti i 336 miliona eura operativne dobiti prije amortizacije (EBITDA), prema novoj strategiji kompanije od 2021. do 2025., koju je krajem januara odobrio Nadzorni odbor. Očekuje se da će se neto dobit gotovo udvostručiti, a EBITDA povećati za trećinu.

U ovom strateškom razdoblju ostat će prisutni na svim tržištima s fokusom na Sloveniju, gdje će učvrstiti vodeću poziciju energetske firme i vodećeg partnera u energetskoj tranziciji, Hrvatsku, gdje će proširiti portfelj kupaca na polju energije i usluge energetske tranzicije i ulažu u proizvodnju električne energije, energije iz obnovljivih izvora, i Srbije, gdje će povećati svoj tržišni udio u prodaji energije. Planiraju povećati broj benzinskih stanica s 500 na 627.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Podsjetimo, Petrol je nedavno potpisao ugovor o preuzimanju hrvatskog Croduxa, koji će grupi osigurati 91 novu benzinsku stanicu.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Udobne Birddogs hlače – Business Magazine

Nevjerojatna scena: ’40 minuta praznimo klub i ne možemo ga isprazniti’ / Bljesak.info