in

Možda doktori uspiju napraviti čudo

Slatka-Tajna.Eu

Povreda mišića Novaka Đokovića koju je zadobio tokom meča sa Tejlorom Fricom na Australijan openu ne čini se uopšte dobro. Vlada ogromna neizvjesnost u kakvom će stanju biti srpski teniser i da li će uopšte biti spreman za dvoboj sa Milošem Raonićem u osmini finala prvog Gren slem turnira.

Američki doktor Dejvid Čao smatra da Noletu treba čudo.

Novak Đoković je u trećem setu doživio nezgodnu i strahovito bolnu povredu mišića, nakon što se prethodno okliznuo o natpis Melburn na samom terenu.

Mnogi su mislili da je nastradao kuk, ali se ispostavilo da je bol išla iz mišića. Jedna od povreda koje su i ranije pravile problem prvom teniseru svijeta zbog čega je morao da pauzira. Jednostavno, takva vrsta povrede najbolje i najbrže se sanira kada čovjek miruje.

Sa druge strane je jasno da Novak nema vremena za tako nešto, jer ga već u nedjelju očekuje dvoboj sa Kanađaninom crnogorskog porijekla Milošem Raonićem.

Pomenuti doktor Čao je poznat u svijetu sporta kao izuzetno priznat ljekar. Prije 20 godina radio je kao glavni doktor NFL ekipe San Dijego, a tokom bogate karijere vodio je računa o velikom broju igrača iz NBA lige, kao i iz NHL, MLB, MLS i NFL liga.

Dejvid Čao ističe da je će Novaku biti teško da bude na uobičajenom nivou, pošto bol koji ide iz stomačne regije ne dozvoljava potpunu pokretljivost i rotaciju.

“Morate misliti da će biti teško igrati efikasno kroz jedan teniski meč, s obzirom na potrebnu pokretljivost i rotaciju. Možda medicinsko osoblje može da napravi čudo prije sljedećeg duela”, napisao je na Twitteru doktor Čao.

Inače, okršaj Đokovića i Raonića u osmini finala Australijan opena zakazan je za nedjelju, ali ostaje da se vidi da li će Novak sanirati povredu i biti spreman za takvu vrstu napora poslije herojske pobjede nad Tejlorom Fricom, gdje je slavio sa 3:2 u setovima. 

(Sputnjik)


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

NE KREĆITE NA PUT BEZ PRIJEKE POTREBE: U ovom dijelu BiH obustavljen je saobraćaj zbog velikog klizišta…(FOTO)

Rad na visini (zadatka) / Bljesak.info