in

[VIDEO] Stotine cisterni gore na afganistansko-iranskoj granici

Slatka-Tajna.Eu

Stotine cisterni koje su prevozile benzin uništene su u velikom požaru u gradu na granici između Afganistana i Irana. Sedamnaest osoba, od kojih je jedna u kritičnom stanju, prebačeno je u regionalnu bolnicu u blizini pograničnog grada Islam Qala u afganistanskoj provinciji Herat, izvijestili su policija i zdravstveni djelatnici.

Ukupan broj stradalih još uvijek nije poznat, s obzirom na to da hitne službe moraju biti na sigurnoj udaljenosti zbog straha od nove eksplozije. Dužnosnik granične policije rekao je za agenciju dpa da je jedna cisterna eksplodirala iz nepoznatih razloga i pokrenula lančanu reakciju. Dužnosnik Mehrullah Baloch izvijestio je da je požar uništio oko 400 kamiona.

Na slikama s mjesta događaja može se vidjeti eksplozija, plamen i velik oblak crnog dima. Iran je poslao 12 vatrogasnih vozila za pomoć u suzbijanju požara, ali pomoći iz zraka nije bilo, rekao je Baloch. Afganistanski vatrogasci zatražili su zračnu potporu svojih i NATO snaga u zemlji.

Provincijski guverner Wahid Qatali je kazao kako je “požar ogroman financijski gubitak za privatni sektor i javnu infrastrukturu”. Policija sumnja da je uzrok požara curenje iz spremnika za benzin.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Bile su nam potrebne klizaljke

MANEKENKA TVRDI: Ljubavnice danas svuda idu sa muškarcima, a žene sjede kod kuće