in

SONJA BAŠIĆ ČEKA PRESUDU: Halidu Muslimoviću prijeti oduzimanje kuće u Vogošći!?

Slatka-Tajna.Eu

Dokazni postupak u predmetu protiv folk pjevača Halida Muslimovića zbog napada na bivšu partnericu Sonju Bašić, završen je!

Dug od 78.000 eura

Nakon što je okončao dokazni postupak, sudija Zoran Milojica je pozvao odbranu i tužilaštvo da iznesu završne riječi, ali odbrana nije bila spremna, te će one biti iznesene naknadno, nakon čega će sud donijeti presudu pjevaču koja bi se trebala desiti 10. februara. Pjevač se tereti za krivična djela tjelesna povreda i ugrožavanje sigurnosti.

Optužnica ga tereti da je 27. jula 2018. godine na putu iz Kozarca ka Banjoj Luci u svom vozilu prvo verbalno, a zatim i fizički napao Bašić s kojom je bio u ljubavnoj vezi.

A samo nekoliko mjeseci prije presude za krivično djelo tjelesna povreda, Osnovni sud u Prijedoru je donio odluku da pjevač mora da isplati dug ženi s kojom je bio u vezi u periodu od 2015. do 2018. godine u iznosu od 78.000 eura.

Našem magazinu se potom iz Australije javila oštećena Sonja Bašić koja nam je još otkrila da je za 23. februar zakazano ročište u cilju osporavanja vlasništva kuće u Vogošći koja pripada Halidovoj kćerki Lejli Muslimović.

Trogodišnja agonija

-I to ću pobijediti – uvjerena je Sonja te dodaje kako Policija RS ima dokaze, kao i svjedoke, te je, kako ona tvrdi, otvorena istraga protiv Halida, njegove supruge i kćerke za krivično djelo lažne dokumentacije vezano za kredit koji je dizan za potrebe hotela u Prijedoru.

-Sada kada dođem završvama sve! S ovim presudama će se okončati moja agonija koja traje tri godine. Uvjerena sam da ću sve ovo dobiti na sudu – ubjeđena je Sonja Bašić.

Prijetnje prijavila australijskoj ambasadi

Muslimović joj se, kaže Sonja, obratio putem Vocapa i tom prilikom joj prijetio.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










– Krava koja da 50 litara mlijeka i prospe nogom završi u mesnoj industriji – jedna je od poruka koje su iznenadile Sonju.

Poručio je da joj “fino leži to i da ide nagrada”, a kao prilog joj je poslao fotografiju sanduka sa cvijećem.

– Svjesna sam da je uplašen i očajan – rekla je Sonja koja je bila šokirana Halidovim porukama a sve je, kaže, odmah proslijedila advokatu, inspektorima te obavijestila i australijsku ambasadu.

Završava knjigu o svom životu

Bašićeva kaže kako završava “knjigu svog života” koja će se prodavati preko Amazona. Uvjerena je da čitaoci s nestrpljenjem čekaju da pročitaju sve detalje iz njene veze sa Halidom Mislimovićem.

Piše: Dž. H. M.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Centralne banke ubrzavaju svoje aktivnosti na uspostavi digitalnih valuta

Izetbegović reagovao na pismo Čovića koje je posalo Inzku i OSCE-u!