in

Ustavnopravna komisija Doma naroda zatražila izvještaj o lokalnim izborima

Slatka-Tajna.Eu

Na sjednici Ustavnopravne komisije Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) podržan je, u drugoj komisijskoj fazi, Prijedlog izmjena i dopuna Jedinstvenih pravila za izradu pravnih propisa u institucijama Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač Predstavnički dom PSBiH.

U vezi s Dopisom predsjedavajućeg Doma naroda u vezi s Orijentacionim radnim planom Doma naroda PSBiH za 2021. godinu, Komisija je usvojila Orijentacioni radni plan Ustavnopravne komisije Doma naroda PSBiH za 2021. godinu.

Ustavnopravna komisija usvojila je i zaključak kojim predlaže Domu naroda da od Centralne izborne komisije BiH zatraži da, u roku od 30 dana od usvajanja zaključka, Domu podnese izvještaj o provedenim lokalnim izborima u BiH.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










S dnevnog reda Ustavnopravne komisije Doma naroda skinut je Prijedlog zakona o privremenim mjerama u radu pravosudnih i drugih organa Bosne i Hercegovine za vrijeme stanja prirodne ili druge nesreće na teritoriji Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Ovaj Prijedlog zakona u drugoj komisijskoj fazi bit će razmatran na narednoj sjednici Ustavnopravne komisije Doma naroda PSBiH, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Oznake

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

NesKoH uskoro predstavlja planetarnu himnu: Novi singl „Slatka žeđ“

MIC MC&RAPHAEL LOOPRO – NUNI JASTREBOVI REMIX NA LAJVU