in

U Mostaru upravo dovršena dva velika ‘smart home’ projekta / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nova zgrada središnjice UniCredit banke u ulici Kardinala Stepinca s razlogom nosi titulu “pametna zgrada” budući da je kompletno automatizirana.

Pod pametnom kontrolom nalaze se rasvjeta, žaluzine, različiti uređaji, audio sustav, grijanje i klimatizacija dok multi-senzori postavljeni posvuda u objektu prikupljaju podatke o temperaturi, prisustvu i osvjetljenju.

Foto: PR / Sistemi pametne zgrade

Luksuzni upravljački paneli omogućavaju jednostavno i ugodno upravljanje sistemom pametne zgrade, a centralni softver je zadužen za kvalitetan building management i velike energetske uštede.

Sistem pametne zgrade je implementiran po posljednjim tehnološkim standardima i visoko podiže letvicu u području inovativne gradnje i opremanja poslovnih objekata na ovim prostorima.

Foto: PR / Sistemi pametne zgrade

Također, ovih dana se završavaju radovi na stambenom objektu Cesar’s Residence u Lacinoj ulici, na obali Neretve, gdje su svi stanovi inicijalno opremljeni instalacijom ‘Pametna kuća’. Pored ostalog, budući stanari će rasvjetom, uređajima, alarmom i roletama moći upravljati sa svojih mobilnih telefona.

Foto: PR / Sistemi pametne zgrade

Firma koja stoji iza ovih projekata je TRENDIR d.o.o. Mostar, inače BiH pionir u području pametnih tehnologija s 10godišnjim iskustvom u implementaciji istih.

Oba spomenuta projekta su nagrađena u žestokoj konkurenciji na ovogodišnjoj međunarodnoj konferenciji kompanije HDL Automation koja je jedan od svjetskih lidera u razvoju i proizvodnji opreme za inteligentnu kontrolu.

Foto: PR / TRENDIR d.o.o. Mostar


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

The Consistency Code Mental Game Coaching System

ČUVA SVE NJENE TAJNE: Žika Jakšić je znao za Dajaninog partnera