in

Francuzi kao prvi u četvrtfinale pomogli i Norvežanima / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na kraju se ipak nikakvo iznenađenje nije dogodilo u skupini III. Francuzi su u imali problema protiv Alžira, Islanda, na kraju su sredili Portugal pa će u četvrtfinale bez poraza. Norvežani su tijesno dobili Portugal, na kraju Island što je bilo dovoljno za drugo mjesto.

Islanđani su držali korak s Norvežanima nekih tridesetak minuta, bolje rečeno do rane faze drugog dijela. Tada su Norvežani prvo serijom 3:0, otišli na tri razlike, a kada su poveli pet razlike, deset minuta prije kraja činilo se kako je utakmica odlučena.

Međutim, s tom konstatacijom se nisu složili Islanđani koji rade seriju 4:0 i vraćaju su u utakmicu. Imali su i napad za izjednačenje ali Bjarki Mar Elisson s krila ne zabija. Za razliku od njega na drugoj pogađa Harald Reinkind i Norvežani utakmicu odvode ipak u mirnije vode.

U pobjedi 35:33 Sander Sagosen je ugradio osam golova, Harald Reinkind šest, dok je na golu Saeveras dodao deset obrana. Islanđani su imali Bjarki Mar Elissona sa šest golova i Olafur Gudmundssona s pet i jako loš dan svojih golmana. Trojica su zajedno imala osam obrana.

Portugal je odlučivao sam o svojoj sudbini, jednako kao i Francuska. Postojala je mogućnost da prođu dalje i jedni i drugi, za to je Portugal trebao slaviti od jednog do šest golova razlike što naravno nije bilo nemoguće.

Međutim i Francuzi su se nakon nešto nazovimo ih skromnijih izdanja u prethodna dva susreta, protiv Portugala bili na visokom nivou. I Portugalci su se držali do 43.minute, a onda je došla serija Francuske 5:0, uz četiri vezana gola Descata za velikih 27:17.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










U preostalih deset minuta Francuzima je bilo dovoljno pet golova za krajnjih 32:23. Upravo je Descat s osam golova bio najbolji na terenu, kod Portugala mu je donekle parirao Martins sa šest.

Francuzi su prvi, Norveška druga, a svoje protivnike u četvrtfinalu će saznati u ponedjeljak.

U skupini I Mađarska je za sada prva, ima bod više od Španjolske, za ostanak može i remizirati. Španjolci moraju ići na pobjedu kako bi izbjegli Francuze u četvrtfinale.

Skupina III

Švicarska – Alžir 27:24
Norveška – Island 35:33
Francuska – Portugal 32:23

Tabela:

1. Francuska 5-0-0 142:123 10
2. Norveška 4-0-1 155:137 8
3. Portugal 3-0-2 135:132 6
4. Švicarska 2-0-3 125:131 4
5. Island 1-0-4 139:132 2
6. Alžir 0-0-5 116:157 0


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

SUKOB U BLAŽUJU, KAP KOJA JE PRELILA ČAŠU: Skupština KS o migrantskoj krizi

PIJEM DŽIN TONIK I OSJEĆAM SE ODLIČNO: Seka Sablić nakon što je primila vakcinu protiv korone