in

Real “iskalio bijes” na Alavesu

Slatka-Tajna.Eu

Fudbaleri madridskog Reala pobijedili su u subotu u meču 20. kola španske La Lige ekipu Alavesa na gostovanju u Vitoriji rezultatom 4:1 (3:0) i približili se gradskom rivalu Atletiku, lideru na tabeli, na samo četiri boda zaostatka, ali treba imati na umu da „Jorgandžije“ imaju dvije odigrane utakmice manje.

Real je prije pobjede nad Alavesom bio u seriji loših rezultata – u La Ligi su remizirali bez golova sa Osasunom, u Superkupu su poraženi od Atletik Bilbaoa, a u Kupu Kralja ih je iz takmičenja izbacio trećeligaš Alkojano.

Real je poslije prvog poluvremena već praktično uspio da riješi utakmicu usvoju korist, a u vođstvo ih je doveo Kazemiro glavom u 15. minutu poslije sjajnog centaršuta Tonija Krosa. U 41. minutu Eden Azar je asistirao Karimu Benzemi, koji je sjajnim šutem u gornji lijevi ugrao duplirao prednost. U 45+1. minutu bilo je već 3:0, a strijelac je ovoga puta bio Azar na dodavanje Krosa.

Uspio je Alaves da smanju u 59. minutu preko Hoselua, ali je to bila mala radost za Alaves, koji je slavio veliki jubilej – 100. rođendan kluba. Međutim, Beznema je u 70. minutu još jednim majstorskim golom, svojim drugim na meču, poslije dodavanja Luke Modrića postavio konačnih 4:1 za Real.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Poslije pobjede Real ima 40 bodova, četiri više od trećeplasirane Sevilje, i šest više od Barselone, koja ima i meč manje. Prvi je Atletiko sa 44 boda i dva meča manje u odnosu na Real. U narednoj rundi „Blankosi“ dočekuju Levante.

Alaves je poslije novog poraza, četvrtog zaredom u Primeri, na 17. poziciji, sa tek jednim bodom više od Elćea, koji se nalazi u zoni ispadanja. U sljedećem kolu ekipa iz Baskije gostuje Hetafeu.

Mečeve španske La Lige pratite u ekskluzivnim prenosima na kanalima Sport kluba.

Oznake

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Izvučen džekpot vrijedan više od milijardu dolara

Srebrene tene LV inspirirane košarkom