in

REAKCIJA AMERIČKE AMBASADE: ‘Nema mjesta retorici koja promoviše netoleranciju’

Slatka-Tajna.Eu

[{“img”:”/img/vijesti/2021/01/b_170818001.jpg”,”full”:”/img/vijesti/2021/01/b_170818001.jpg”,”caption”:””,”bg”:”b4c7d8″},{“img”:”/img/vijesti/2021/01/izetbegovic.jpg”,”full”:”/img/vijesti/2021/01/izetbegovic.jpg”,”caption”:””,”bg”:”b4aeab”},{“img”:”/img/vijesti/2021/01/dodik-i-izetbegovic-810×539.jpg”,”full”:”/img/vijesti/2021/01/dodik-i-izetbegovic-810×539.jpg”,”caption”:””,”bg”:”323557″}]

Ambasada SAD-a u BiH objavila je poruku na Twitteru, u kojoj se skreće pažnja da je upotreba jezika mržnje nedozvoljena.

“U javnom diskursu nema mjesta za upotrebu jezika koji promoviše netoleranciju i podriva međusobno povjerenje i razumijevanje. Javni službenici odgovorni su za suzdržavanje od retorike razdora i pozivamo ih da se fokusiraju na neophodne reforme i napredak zemlje pokazujući poštovanje prema svim građanima BiH”, naveli su iz Ambasade SAD-a.

Inače, nakon gostovanja predsjednika SDA Bakira Izetbegovića u “Dnevniku D” Federalne televizije, u kojem je govorio o Miloradu Dodiku i biračima koji ga podržavaju, uslijedile su burne reakcije, piše Nap.ba.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Na pitanje šta je interes Dodikove politike i da li je ozbiljan kada govori o secesiji, Izetbegović je rekao: “Ja mislim da on želi biti upamćen kao neko ko je to sačuvao na toplom režimu, ako jednog dana se omogući neka konstalacija nova, da bude upamćen kao neko ko je sačuvao duh toga. Svjestan je da to ne može uraditi. I kažu, ‘Nema loših naroda, ima loših rukovodstava’ – nisam siguran. On se dodvorava velikom broju ljudi koji žele balkansku sirovu politiku.“ Na pitanje voditeljice “Govorite o lošem narodu?”, odgovorio je: “Glasači koji ga drže, žele njegovo bahato ponašanje.“

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik prokomentirao je ovu izjavu kazavši “kako mu čestita na iskrenosti koju je konačno pokazao i otkrio kakvi Srbi su prihvatljivi za njega i SDA, samo oni podobni i u službi bošnjačkih interesa”.

“Ja ne mislim da je bošnjački narod loš, naprotiv, dobar su i pomalo nesrećan narod. Nije mi palo na pamet da o narodu sudim na osnovu Bakira Izetbegovića i nekih njegovih prethodnika, koji su zarobljeni u viševjekovnoj mržnji prema Srbima i svemu što je srpsko”, istaknuo je Dodik za Srnu.

loading…


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

KĆERKA SABRINE NOGO JE U “ZADRUZI”: Rialdi su svi neprijatelji

MANIČNE EPIZODE S PSIHO SIMPTOMIMA: Jelena kopira Kajli Džener, a Dragana Dženifer Lopez