in

Ko je biznismen iz Londona Samir Cerić, novi predsjednik FK Željezničar

Slatka-Tajna.Eu

Fudbalski klub Željezničar dobio novog predsjednika. Umjesto preminulog Admira Džubura na toj poziciji će biti biznismen iz Londona Samir Cerić.

Cerić već dugi niz godina živi i radi u Velikoj Britaniji, a njegove veze s poznatim ljudima iz svijeta nogometa sigurno su bile jako značajne u imenovanju na novu poziciju.

Pamtimo ga kao idejnog tvorca da Formula E dođe u Sarajevo.

U Velikoj Britaniji važi za izuzetno uspješnog poduzetnika, jednog od simbola tamošnje kreativne industrije. Uostalom, čuveni Times Magazine uvrstio ga je na famoznu listu najmoćnijih ljudi u svijetu umjetnosti i mode, tako da je suvišno ulaziti u detaljnije analize njegovog statusa na Otoku.

I kakve to veze ima sad sa bh. sportom, upitat će neko. Cerić je, pored svih svojih interesovanja , sportski fanatik. Sa snažnim vezama, koje želi iskoristiti kako bi pomogao sportu u BiH.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Recimo, involviran je u nekoliko projekata sa Rickom Parryjem, nekadašnjim čelnikom Liverpoola i čovjekom koji je patentirao današnji sistem i brend Premiershipa. Parry trenutno razvija ambiciozan fudbalski plan u dalekoj, ali bogatoj Kini, upravo kao i Rasmus Ankersen, rukovodilac engleskog Brentforda i danskog Midtjyllanda, koji je još jedan od saradnika Samira Cerića.

I to je tek početak veoma sadržajne liste poznanstava i konekcija koje se nalaze u rokovniku rođenog Banjalučanina, a koji sve to želi iskoristiti kako bi prvenstveno pomogao da se bh. fudbal osovi na noge.

Ovako je za scsport.ba govorio 2018. godine

Možemo li popraviti i stanje u bh. fudbalu?

“Infrastruktura i industrija bukvalno ne postoji, kao što ne postoji ni neki “modus operandi” u bh. fudbalu koji bi barem bio sličan onome što se radi u vrhunskim ligama. Kada već nismo ranije, sad trebamo iskoristiti šansu, pokušati da se ne osvrćeno na to šta je bilo u zadnjih 20 godina u svijetu nogometa…

Nego, hajde da onda pokušamo biti neka vrsta inovatora u svemu tome i da, na kraju krajeva, mi prodajemo drugima inovativne solucije. Trebamo, za početak, pronaći način na koji se može podići infrastruktura, kvalitet treninga…

Ako to obavimo kako treba u klupskom kontekstu, onda možemo očekivati i da imamo reprezentaciju koja će ostvarivatri vrhunske rezultate na evropskom i svjetskom nivou. Nažalost, klubovi su pod tolikim pritiskom, ne samo u BiH, nego i ovdje u Engleskoj, u Manchester Cityju, Unitedu, Liverpoolu, da se potpuno zapostavlja razvoj mladih talenata. To ne mora biti slučaj u našoj zemlji”.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

NAKON ŠTO SU JE OPTUŽILI DA JE LJUBAVNICA DUŠKA TOŠIĆA: Voditeljica u šoku

Trebate li tapkati ili utrljati proizvode za njegu kože?