in

HRT: Posljedice potresa – iz minute u minutu

Slatka-Tajna.Eu

Na području Sisačko-moslavačke županije jutros je opet podrhtavalo tlo. Do sada je nakon razornog potresa prijavljeno 35.586 oštećenih stambenih objekata, od čega je pregledano više od 20.600.

Neuporabljivo zbog vanjskih utjecaja je 248, a zbog oštećenja 2.561 pregledani objekt. Privremeno je neuporabljivo oko 4.500 kuća.

➡️ Bolnica u Sisku: Dan kada se sve rušilo 
➡️ SNV i VeDRA dostavili humanitarnu pomoć na Banovinu
➡️ Donacija petrinjskoj bolnici, a pomoć je i dalje potrebna 

12:05 – Stanovnici Petrinje kažu da ih je jutrošnji potres razbudio, iako su navikli na stalna podrhtavanja tla. Kažu da je strah i dalje prisutan, posebno zato jer svaki novi potres dodatno oštećuje objekte. Iz Petrinje se za podnevni Dnevnik javila novinarka HTV-a Nikolina Ćosić.

– Zamjenica gradonačelnika Petrinje, Viktorija Kaleb, izjavila je da sve kuće koje imaju “zelene” oznake već su toliko rasklimane da bi ih statičari opet mogli doći pregledati.

11:45 – Na potresom pogođenom području Sisačko-moslavačke županije pojavilo se više od 50 vrtača pa se preporučuje da se na terenu gdje su se pojavile vrtače šest mjeseci ništa ne gradi, rekao je u nedjelju u emisiji “HR za Banovinu” Davorin Oršanić iz Ministarstva graditeljstva. Opširnije 

11.35 – U Osnovnu školu Glina došao je velik broj frizerki i frizera iz cijele Hrvatske kako bi besplatno šišali sve koji to žele.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










11:15 – Sisački vatrogasci uspješno su, nakon oštećenja u potresu, skinuli križ s crkve Sv. Mihaela u Prelošćici, a riječ je bila o tehnički zahtjevnijoj intervenciji, izvijestili su iz Hrvatske vatrogasne zajednice. Opširnije 

10:10 – Na potresom pogođenom području ljudi najviše traže grijalice, objavio je Hrvatski Crveni križ i dodaje da ih je podijelio 2500.

8:15 Potres se osjetio u Petrinji i Sisku. 

7:30 – Nastavlja se postavljanje kontejnera i mobilnih kućica u Petrinji, Glini i ostalim područjima pogođenima potresima. Dosad ih je postavljeno više od 700, a potrebno ih je još oko 900. U Petrinji su se sastali gradonačelnik Darinko Dumbović i članovi Stožera. Dogovoren je nastavak izgradnje kontejnerskog naselja, odnosno poduzetničke zone na Sajmištu. Nositelj projekta bit će Grad.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Vlada Crne Gore s kineskom Exim bankom dogovorila odlaganje otplate kredita

Luna Đogani pozirala u mini suknji u petom mjesecu trudnoće!