in

KONFUZAN VAPAJ MILORADA DODIKA “Raduje nas da u RS-u i F BiH ima dosta kineskih projekata. Molimo vas da BiH šo prije dobije vakcinu!”

Slatka-Tajna.Eu

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik razgovarao je danas u Sarajevu s kineskim ambasadorom Ji Pingom o Samitu inicijative Narodne Republike Kine i 17 zemalja centralne i istočne Europe, koji će biti održan u vide – formatu 9. februara, a čiji će domaćin biti predsjednik Kine Xí Jìnpíng.

Dodik je iskazao zadovoljstvo činjenicom da će sudjelovati na ovom summitu, istaknuvši da “BiH, posebno RS, želi da više bude uključena u projekt ‘Pojas i put’”, te da će to biti temelj njegovog pristupa na ovom videoskupu, saopćili su iz Predsjedništva.

“Raduje nas da u RS-u i F BiH ima dosta kineskih projekata i da ćemo tu plodnu ekonomsku saradnju nastaviti. Osim ekonomske saradnje, sagovornici su pozitivno ocijenili i suradnju u području kulture i obrazovanja, posebno istaknuvši značaj Konfučijevog instituta u Banjoj Luci, te uvođenje kineskog jezika kao drugog stranog jezika koji se izučava u deset osnovnih škola u RS-u i razmjenu studenata iz BiH sa Kinom”, navedeno je.

Dodik je zamolio ambasadora Kine da pomogne, koliko je to moguće, da BiH što prije dobije kinesku vakcinu protiv infekcije COVID-19.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Ambasador Ji Ping je obećao da će učiniti sve da Kina pomogne BiH u borbi protiv pandemije dostavljanjem kineskih vakcina, navodi se u priopćenju.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

ZLATOKOSA – SLOBODA (PARODIJA) #4

Ruski ljekar: Imunitet 32 do 45 dana poslije vakcinacije – Virus korona