in

Ambasadorica Čolaković za nizozemske medije: Den Haag i Nizozemska će mi nedostajati

Slatka-Tajna.Eu

Tekst govori o iskustvima ambasadorice Čolaković tokom restrikcija izazvanih koronavirusom, ali i njenoj diplomatskoj karijeri i mandatu u ovoj državi

U nizozemskim novinama Algemeen Dagblad AD izašao je članak o ambasadorici Bosne i Hercegovine u Nizozemskoj, Mirsadi Čolaković.

Tekst govori o iskustvima ambasadorice Čolaković tokom restrikcija izazvanih koronavirusom u Nizozemskoj, tj. o „drugoj strani Nizozemske“ koju je ambasadorica imala priliku da iskusi tokom pandemije.

– Diplomatske i predstavničke obaveze su nestale. Ipak smo zauzeti više nego ikad. Iznad svega, naučila sam kako, uprkos ovom teškom vremenu, i dalje možete biti sretni, vedri i podržavati jedni druge. istakla je ambasadorica Čolaković nagašavajući jednu pozitivniju i humaniju stranu inače veoma negativnog stanja uzrokovanog pandemijom koronavirusa.

U tekstu ambasadorica Čolaković govori o promjenama u svakodnevnom životu u Den Haagu koje su posljedice koronavirusa, te kako je ova promjena također omogućila da obiđe različite djelove Nizozemske, a sve zahvaljujući svojim komšijama Nizozemcima.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Ovom prilikom, Čolaković se osvrnula i na svoju diplomatsku karijeru i njen mandat u Kraljevini Nizozemskoj, te je za AD istakla da će joj po završteku mandata nedostajati Den Haag i Nizozemska.

 


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Otac Aleksandre Prijović se nikada ne pojavljuje u javnosti, a evo kako on izgleda

Protiv starenja lica: Popularna gua sha masaža