in

Elektroprivreda HZ HB ponovo aktuelizira projekt izgradnje vjetroparka Borova Glava

Slatka-Tajna.Eu

Predsjednik Vlade Kantona 10 Ivan Vukadin održao je sastanak sa Zoranom Tabakom, izvršnim direktorom za proizvodnju električne energije JP Elektroprivrede HZ HB d.o.o. Mostar, na kojemu je razgovarano o potencijalima, iskorištenosti i budućim ulaganjima u obnovljive izvore energije na prostoru ovog Kantona.

Tabaka je predsjednik Vlade upoznao s ciljevima budućeg razvoja Kantona u energetskom području, navodeći kao glavne osi razvoja obnovljive izvore energije i projekte koje je moguće provesti na području Kantona 10.

Tabak je istaknuo je kako je sama strategija razvoja JP Elektroprivrede HZ HB oprijedljena prema proizvodnji „zelene energije“, odnosno, proizvodnji električne energije iz obnovljivih izvora.

Tabak je naglasio da očekuje jednako uspješnu i produktivnu saradnju na kantonalnom, kao što je to bio slučaj na općinskom nivou. Prije svega u pogledu budućih ulaganja i implementacije projekata koje JP Elektroprivreda HZ HB d.o.o. Mostar planira i spremna je učiniti na prostoru Kantona 10.

Konkretno se razgovaralo o trenutnom stanju na terenu, budućim planovima i projektu vjetroparka Borova Glava.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










 

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

ĐORĐE DAVID ŠOKIRAO IZJAVOM: Jedna noć sa mnom i sva su ti vrata otvorena

Biden potpisao prve predsjedničke dokumente