in

Biden potpisao prve predsjedničke dokumente

Slatka-Tajna.Eu

Autor:

  prije 2 sata

Joe Biden, 46. američki predsjednik stigao je u Bijelu kuću s obitelji nekoliko sati nakon polaganja prisege. Potpisao je prve predsjedničke dokumente među kojima i izvršnu uredbu kojom je pokrenuo proces povratka SAD-a u Pariški sporazum o klimatskim promjenama.

➡️ Inauguracija Joea Bidena iz minute u minutu
➡️ Trump napustio Bijelu kuću, Biden je novi predsjednik
➡️ Iza kulisa Bidenove inauguracije 
➡️
Čestitke Joeu Bidenu i Kamali Harris 
➡️ Otvoreno o razvoju hrvatsko-američkih odnosa 
➡️
Biden je posjetio Balkan, a u Hrvatskoj je bio 2015. 

Biden je potpisao i uredbu kojom se traži revizija Trumpovih odluka kojima je ublažio mjere zaštite okoliša, uredbu kojom se opoziva dozvola za projekt naftovoda Keystone iz Kanade, te uredbu kojom se uvodi moratorij na istraživanja nafte i plina u području Arktika. Obećao je i da će vratiti SAD na put da do 2050. godine postane klimatski neutralna glede emisija stakleničkih plinova.

Među prvim Bidenovim potezima je i povratak SAD u članstvo Svjetske zdravstvene organizacije, kazala je novinarka HTV-a Branka Slavica i dodala kako se radi o povratku politike Baracka Obame, ali i još radikalnijim potezima.  

Po dolasku u Bijelu kuću Biden je izjavio da mu je bivši predsjednik Donald Trump napisao vrlo ljubazno pismo. “Budući da je pismo privatno, neću vam govoriti o sadržaju prije nego razgovaram s njim. Ali bilo je ljubazno”, rekao je. 

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Uz fanfare i vojnu povorku limuzina Joea Bidena koja ima registarski broj 46 približila se Bijeloj kući u koju se demokratski predsjednik uputio pješice, okružen obitelji – suprugom, djecom i unucima. Putem je pozdravio gradonačelnicu Washingtona Muriel Bowser, kao i djecu koja su ga čekala iza jedne sigurnosne barijere. 

– Imam osjećaj da se vraćam kući, rekao je novinarima koji su ga pitali kako se osjeća. Poručio im je da samo nastave raditi svoj posao.

Nekoliko minuta nakon predsjednika došla je i potpredsjednica Kamala Harris, u pratnji supruga i članova obitelji.

Bidenovi su došli u Bijelu kuću nakon posjeta vojnom groblju Arlington gdje su položili vijenac na grob neznanog vojnika. Pandemija koronavirusa je onemogućila brojne tradicionalne svečanosti koje se održavaju tijekom inauguracije predsjednika. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Elektroprivreda HZ HB ponovo aktuelizira projekt izgradnje vjetroparka Borova Glava

“TUKAO ME JE PO PRSTIMA I VREĐAO ME”! Potrsna ispovijest ćerke poznate glumice O PAKLU kroz koji je prošla zbog Mike!