in

Produžen rok za Poziv za poslovne ideje do 05.02.2021. godine

Slatka-Tajna.Eu

Gradska razvojna agencija Banja Luka implementira “Zajednički program virtuelne inkubacije u svrhu akceleracije i osnaživanja kulturnih i kreativnih industrija”, u okviru projekta CCI4TOURISM, odobrenog od strane programa Interreg ADRION, a sufinansiran od strane Republike Grčke i Evropske unije.

Gradska razvojna agencija Banja Luka, prema ovom pozivu, poziva nova i start-up preduzeća, aktivna u oblastima kulturnih i kreativnih industrija (CCI) da dostave svoju poslovnu ideju sa posebnim naglaskom na glavnu temu projekta: Doprinos CCI preduzeća i pojedinaca, inovativnom turističkom proizvodu i stvaranju strategije održivog turizma.

Osnovni cilj projekta CCI4TOURISM je povećati kapacitet kulturno kreativnih industrija, koji imaju ključnu ulogu u sprovođenju politika iz kulture i turizma. Glavni cilj je unapređenje turističkog proizvoda, posebno uzimajući u obzir negativne efekte uslijed nastanka epidemije COVID-19, koje su  najviše pogodile sektor CCI-a i turizma.

Kako bi se realizirao cilj projekta, potreban je novi, nekonvencionalan pristup strategijama upravljanja turizmom. Projekat će implementirati aktivnosti u vezi sa mobilizacijom talenata i otkrivanju novih poslovnih ideja,, jačanje preduzetničkih kapaciteta CCI-a, podrška „hibridizaciji“ između preduzeća koja djeluju iz oblasti kulture, stvaralaštva i turizma, kako za pokretanje novih preduzeća tako i za definiranje novih proizvoda.

U svrhu postizanja cilja i podrške razvoju kulturnih i kreativnih preduzeća, projekat CCI4TOURISM planira  izabrati 10 najboljih poslovnih ideja i dati podršku preduzećima sa potencijalom, sa ciljem njihove promocije i istupanja na tržište.

Rok za podnošenje prijava je 05. februar 2021.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Prijave je potrebno dostaviti u obliku prijavnog formulara koji je u elektronskoj formi.

Za sve detalje i dodatna pitanja kontaktirajte Vladimira Amidžića i Slađanu Kukić na kontakt mailove vladimir.amidzic@cidea.org i sladjana.kukic@cidea.org.

Nakon procjene svih poslovnih ideja bice odabrano 10 najboljih.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Bosanac Elvir Klempić, čudo od čovjeka, bliski saradnik novog američkog predsjednika Joe Bidena!

Netflix premašio 200 miliona pretplatnika