in

Američki mediji sa oduševljenjem pišu o nevjerovatnom Bosancu Emiru Hadžiću

Slatka-Tajna.Eu

Američki policajac rodom iz Bosne i Hercegovine Emir Hadžić dobitnik je posebnog priznanja za rad i doprinos razvoju lokalne zajednice u St. Louisu.

Bivši američki marinac Emir Hadžić imao je 17 godina kada je kao izbjeglica stigao u Sjedinjene Američke Države, a nakon što je 20 godina proveo u vojnoj službi odlučio je preći u policijske snage.

– Policija okruga St. Louis me s razlogom poslala u Affton. Veliki je broj policijskih službenika koji govore bosanski, hrvatski ili srpski jezik, te su upravo zbog toga dodijeljeni South Countyju. To je i logično jer već imamo određene informacije iz javnosti, a i dobro razumijemo kulturna dešavanja koja bi možda nekome drugom promakla, a što bi moglo voditi ka mirnom rješavanju problema, kaže Hadžić za FOX 2.

Ističe i da je posebno ponosan što radi u području odakle je bivši američki predsjednik Ulysses S. Grant. Čast mu je, dodaje, što ga je nagradilo Savjetodavno vijeće za Bosnu i Hercegovinu iz Washingtona.

– Posebno mi je drago što sam prepoznat među veličinama kakve su novoizabrani predsjednik Biden i bivši predsjednik Clinton, kao i senatori kao što su John McCain i Bob Dole. Biti na listi takvih imena za mene je velika čast, naglašava Emir.

Hadžić je imao priliku u Bosni i Hercegovini služiti kao pripadnik NATO snaga, što je za njega veliko iskustvo.

– Radije ću izaći iz automobila i razgovarati s ljudima, to je moje iskustvo koje sam stekao na međunarodnim misijama. General McChrystal je rekao da diplomatiju ne može obavljati vozeći. Morate izaći iz automobila, rukovati se sa ljudima i upoznati vašu zonu odgovrnosti, kazao je policajac Hadžić.

Bivši američki marinac nije zaboravio na pomoć lokalne zajednice kada je kao izbjeglica stigao u SAD.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










– Veliki je užitak služiti zajednici, pogotovo u onoj koja je bila dobra prema nama kad smo stigli ovdje bez ičega, te nam pomogla da stanemo na noge i damo svoj doprinos kako bi ovo mjesto postalo bolje nego što je bilo, poručio je Bosanac Emir Hadžić.










Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Ispovijest glumice Jelice Kovačević: Stavio mi je ruku na koljeno i rekao “Ako ne daš, NEMA ULOGE!”

Prestanite grickati nokte jednom za sva vremena