in

Odluka pripremljena proteklog vikenda: Posljednji Trumpov potez u Bijeloj kući

Slatka-Tajna.Eu

Odlazeći predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump priprema se da izrekne stotinjak pomilovanja i ublažavanja kazni zadnjeg dana svog mandata u Bijeloj kući, tvrde izvori upućeni u odluke, ističući kako je lista osoba na koje se odnosi odluka pripremljena proteklog vikenda.

Trump je već izdao seriju pomilovanja pred božićne i novogodišnje praznike, a nakon toga je bio fokusiran na prebrojavanje elektorskih glasova i finalni ishod predsjedničkih izbora, kažu njegovi pomoćnici, prenosi CNN.

Dužnosnici Bijele kuće također navode kako se očekivalo da će Trump s pomilovanjima nastaviti odmah nakon 6. januara ali on se povukao poslije optužbi da je potaknuo nedavne nerede na Kapitolu.

Prema istim izvorima, Trump neće na listu pomilovanja staviti sebe, jer kako su mu savjetnici pojasnili, izgledalo bi kao da je kriv za nešto.

Navodno, nekoliko najbližih savjetnika odlazećeg predsjednika pozvali su ga da zaobiđe i pomilovanje bilo koga uključenog u opsadu Kapitola, uprkos njegovom početnom stavu da oni koji su upleteni nisu učinili ništa loše, prenosi CNN.

Oznake

Comments

Komentariši

Loading…

0
Legend

Written by Redakcija

Community ModeratorContent AuthorYears Of MembershipVerified User

POSTAJEM BAKA – ZLATA PETROVIĆ PODIJELILA RADOSNE VESTI!

Udarac za Samsung: Nasljednik poslovnog carstva iza rešetaka / Bljesak.info