in

IZ BHRT-a ODGOVORILI NA KRITIKE: ‘Osuđujemo svaki oblik napada na uposlenike BHRT-a’

Slatka-Tajna.Eu

[{“img”:”/img/vijesti/2021/01/bhrt-125665.jpeg”,”full”:”/img/vijesti/2021/01/bhrt-125665.jpeg”,”caption”:””,”bg”:”2a4981″}]

“BHRT nastoji da ispoštuje sve obaveze prema javnosti u skladu sa zakonima o javnom RTV sistemu i Servisu BiH kao i Regulatornoj agenciji za komunikacije BiH, vezane za proizvodnju i emitiranje premijernih i repriznih programskih sadržaja”, navodi se u saopćenju.

Navode da je zbog preciziranja u planu programa BH Radija 1 šta je premijerni, a šta reprizni sadržaj, direktorica BH Radija 1 Pejka Medić odlučila je da, umjesto nekoliko puta emitiranog repriznog sadržaja Redakcije dokumentarno-dramskog programa BH Radija 1, taj programski prostor popuni drugim sadržajima.

Iz BHRT-a dalje kažu da, s obzirom na tu odluku menadžmenta BH Radija 1, generalni direktor BHRT-a Belmin Karamehmedović danas je izdao nalog kojim traži od direktorice BH Radija 1 Pejke Medić da programske sadržaje koje producira/koproducira Redakcija dokumentarno-dramskog programa BH Radija 1 odmah vrati u programsku shemu BH Radija 1 radi njihovog emitiranja premijerno ili reprizno, da bi se ispoštovali pozitivni zakonski propisi, propisi Regulatorne agencije za komunikacije BiH i opći akti BHRT-a.

“Od urednika dokumentarno-dramskog programa BH Radija 1 Miralema Ovčine zatraženo je da sačini plan realiziranja i emitiranja programskih sadržaja Redakcije za dokumentarno-dramski program BH Radija 1 i isti odmah dostavi direktoru Sektora BH Radija 1”, kazali su iz BHRT-a.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Generalni direktor BHRT-a Belmin Karamehmedović zatražio je od menadžmenta BH Radija 1 da odmah sačini i dostavi prijedlog odluke u pisanoj formi o načinu na koji sve cjeline/programi koji čine Sektor BH Radija 1 najavljuju programske sadržaje za emitiranje u programu BH Radija 1 radi njihovog formaliziranja, a najkasnije do 29. januara 2021, navode iz ove medijske kuće.

“Odbacujemo navode pojedinih medija da je suspendirana Redakcija dramskog i dokumentarnog programa BH Radija 1. Uposlenici BHRT-a imaju punu podršku menadžmenta za sve aktivnosti oko produkcije projekata važnih kako za javnost BiH, pa tako i za BHRT. Također, osuđujemo svaki oblik napada na uposlenike BHRT-a”, navodi se u saopćenju.

loading…


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Bečka berza slavi 250. rođendan

Zračne luke u Hrvatskoj na izdisaju / Bljesak.info