in

Dragan Čović ponovo pisao strancima: Nezadovoljan izborima u Mostaru!

Slatka-Tajna.Eu

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora Dragan Čović uputio je danas novo pismo na adrese ambasadora u BiH, EU dužnosnika i dužnosnika EPP-a kako bi ih, navode iz HDZ-a, upoznao s događajima vezanim za lokalne izbore u Gradu Mostaru.

Kako je naveo, zabrinut je zbog događaja u vezi s lokalnim izborima u Gradu Mostaru.

“Lokalni izbori u Gradu Mostaru održani su 20. decembra i dočekani kao dugo priželjkivan i prijeko potreban pomak.

Vjerujem da dijelimo obostranu zabrinutost zbog činjenice da ni nakon mjesec dana od zatvaranja birališta rezultati izbora još uvijek nisu poznati!

Umjesto rezultata, koje smo trebali imati neposredno nakon izbora, i dalje se istima manipulira i na različite načine špekulira, što je nedopustivo!

Lanac nepravilnosti na koje sam upozoravao u prethodnoj prepisci, a kojih ste i sami svjesni, doveo je u veliku neizvjesnost sudbinu cjelokupnog izbornoga procesa”, naveo je Čović.

Zatražio neopozivu ostavku članova CIK-a

Kako je naveo, zatražio je neopozivu ostavku članova CIK-a i Gradske izborne komisije Grada Mostara.

“Naravno, imajući u vidu ozbiljnost situacije, ostavke ne mogu biti dovoljne.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










U cijelu priču uključena su nadležna tužiteljstva, uz obilje dokaza, s ciljem kaznenog gonjenja i preciznog utvrđivanja odgovornosti unutar te institucije, ali i sudionika izvan nje”, poručio je Čović.

“Zbog toga su hrvatski predstavnici zatražili poništavanje ili ponavljanje izbornog procesa u gradskim područjima u kojima su se pojavile fiktivne prijave.

Navodna krađa

Procjenjuje se kako je stranci na čijem sam čelu i njezinom kandidatu za gradonačelnika nedvojbeno počinjenim izbornim malverzacijama otuđeno, tj. ukradeno blizu 2000 glasova.

To potvrđuje analitika kao i naša predizborna istraživanja koja su Hrvatskoj demokratskoj zajednici BiH precizno predviđala 14 ili 15 mandata u Gradskom vijeću”, navodi Čović.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Adi Bebanić vraća se na Hayat TV

U RS Izdato 27.200 turističkih vaučera