in

Gates postao najveći vlasnik poljoprivrednog zemljišta u SAD-u

Slatka-Tajna.Eu
Drugim riječima, Gates je postao najveći vlasnik poljoprivrednog zemljišta u SAD-u, piše Forbes. Njegova su najveća imanja u Louisiani (69.071 hektara), Arkansasu (47.927 hektara) i Nebraski (20.588 hektara). Uz to, on ima udio u 25.750 hektara prijelaznog zemljišta na zapadnoj strani Phoenixa u Arizoni, koje se razvija kao novo predgrađe.

Prema istraživanju The Land Report-a, zemljište izravno i putem neovisnih subjekata drži Cascade Investments, Gatesovo osobna investicijska kompanija. Ostala ulaganja Cascadea uključuju kompNIJU za sigurnost hrane Ecolab, trgovca polovnim automobilima Vroom i Kanadsku nacionalnu željeznicu.

Iako može biti iznenađujuće da bi tehnološki milijarder ujedno bio i najveći vlasnik poljoprivrednog zemljišta u zemlji, ovo nije jedini Gatesov ulazak u poljoprivredu. Godine 2008. Zaklada Bill i Melinda Gates najavila je bespovratna sredstva u iznosu od 306 miliona dolara za promociju održive poljoprivrede s visokim prinosom među malim poljoprivrednicima u subsaharskoj Africi i Južnoj Aziji. Zaklada je dalje uložila u razvoj i širenje „super usjeva“ otpornih na klimatske promjene i krava s višim prinosom. Prošle je godine organizacija najavila Gates Ag One, neprofitnu organizaciju koja unaprjeđuje te napore.

Nije potpuno jasno kako se koristi Gatesovo poljoprivredno zemljište, niti je li neko od zemljišta odvojeno za očuvanje. Cascade nije odgovorio zahtjev Forbesa za komentar. Međutim, postoje neke naznake da bi se zemljište moglo koristiti na način koji je u skladu s vrijednostima zaklade.

Cottonwood Ag Management, podružnica Cascadea, član je Leading Harvest-a, neprofitne organizacije koja promoviše održive poljoprivredne standarde koji daju prednost zaštiti usjeva, tla i vodenih resursa.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Gates nije jedini milijarder na popisu najvećih vlasnika privatnih poljoprivrednih površina u The Land Reportu. Suosnivači Wonderful Companyja Stewart i Lynda Resnick (neto vrijednost: 7,1 milijarda dolara) svrstali su se na treće mjesto sa 190.000 hektara. Njihovo poljoprivredno zemljište proizvodi robu za njihove marke, uključujući mandarine POM Wonderful, Wonderful Pistachios i Wonderful Halos.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Rasprava Horvata i Ikić Baniček, oglasio se i HDZ

SUZANA MANČIĆ U 64. GODINI ZADOVOLJNA U SVOJOJ KOŽI: Ničega se iz prošlosti ne kajem, sve ima svoj razlog