in

GODINU DANA SMO BEZ PRIHODA, NADAMO SE POČETKU IMITACIJE ŽIVOTA: Tonči Huljić o korona krizi

Slatka-Tajna.Eu

Tonči Huljić komentirao je situaciju u kojoj se glazbenici, kao i mnoge druge privredne grane, nalaze zbog koronakrize.Huljić je na početku razgovora za N1 kazao kako je muzička industrija najugroženija grana industrije koja ovako urušena neće dugo to ostati.

-Pjevači su manekeni industrije. Ako imate sreću, imate nekoga iza koga stoji cijeli tim koji živi od svog tima, a i oni od njega. Zadnji nastupi su bili za prošli doček Nove godine. Vjerujem da ako se do ljeta uspije normalizirati situacija i ako dođemo u poziciju kakve-takve turističke sezone, možemo se nadati početku imitacije života kakav je bio do nasilnog prekidanja bolestima, potresima… i ko zna što na još sve čeka-rekao je Tonči Huljić i dodao kako su glazbenici ti preko kojih često idu brojne humanitarne akcije.

Odobrene su 92 prijave za 166 koncerata koji će se održavati od 14. februara do 30. juna 2021. godine. Među njima je i dvadesetak koncerata u Puli i okolici, a u pulskoj Areni gdje bi trebali nastupiti Prljavo kazalište, Gibonni, Tony Cetinski i Petar Grašo.Upravo je za ove koncerte odobreno najviše – i to 300.000 kuna po koncertu, a toliki iznos odabran je i za koncert Parnog valjka u zagrebačkoj Areni. Sredstva za navedeni projekt u ukupnom iznosu od 5.226.000 kuna osiguralo je Ministarstvo kulture i medija.

-Izvođači neće biti plaćeni od tog novca, eventualno od dijela prodanih karata. Ostalo ide za binu, razglase, rasvjetu, pomoćne radnike… Očekuje se da se ne dođe u onim najskromnijim uvjetima, izvođač i četiri muzičara, nego da se da prilika onim  koji su jako stradali, jer su godinu dana bez prihoda. Mi možemo živjeti još neko vrijeme zbog prijašnjeg rada. No ništa od dodijeljenih sredstava ne ide nama, a trećina ide natrag državi kroz autorske honorare, kroz poreze, prireze, PDV… sve će se vratiti natrag. Nama dođe da otkažemo cijelu tu pomoć, da se sve nastavi po starom. Mi u ovih godinu dana radimo bez ikakve naknade. Za humanitarne akcije smo uvijek u prvim redovima. Pjesma Od Božića do Božića – je li meni trebalo? Nije, Marko Tolja i ja smo išli u stvaranje pjesme od koje nećemo imati materijalne koristi od nastupa.A to nam se vraća anatemiziranjem od medija. Dotacije su trećina troškova koje koncert u bilo kojoj Areni stoji- rekao je Huljić.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










(Express/Jutarnji)

 

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Ridley Scott snima film o Napoleonu / Bljesak.info

Vlada FBiH i EPBiH traže deblokadu računa rudnika Zenica i Breza