in

NEDA UKRADEN NA POČETKU 2021. GODINE: Vjerujem da ću završiti svoj roman života

Slatka-Tajna.Eu

Jedna od najpoznatijih i najpopularnijih pjevačica Balkana, koja njeguje u svom reportoaru, kako se to kaže, onu lijepu šlagersko-zabavnu-pop muziku, Neda Ukraden 2020. godinu ispratila je u krugu porodice, u kućnom ambijentu u dobrom raspoloženju, i naravno sa željom da je što prije zaboravi, i poželjela da Nova 2021. donese zdravlje i optimizam.

Da li je ova 2020. bila jedna od najgorih godina u Vašoj dugogodišnjoj karijeri?

-Mislim da je cijela zemaljska kugla doživjela u 2020-toj neviđenu tragediju, pandemiju, bolest i smrt, koja je na izvjestan način svakog oštetila unazadila, bilo da je rječ o ekonomiji, umjetnosti, sportu, turizmu, nauci, školstvu. Odrazilo se svakako na svačiju pa i moju karijeru.

Da li će se po Vašem mišljenju estrada, koncertna dešavanja dijeliti na vrijeme prije i poslije korone?

-Vjerujem da ćemo svi još dugo dugo osjećati posljedice ove neviđene pandemije. Koliko i kako će sve funkcionisati kad jednog dana prođe, vidjeđemo!

Mnogi predviđaju da će većina pjevača spustiti cijenu nastupa, kakvo je Vaše mišljenje?

-Mi smo povezani sa narodom, publikom i normalno da će se platežna moć odražavati na posjete, honorare. Ali bitno je da ostanemo zdravi i publika i umjetnici i onda je sve lakše i moguće podnijeti.

Kako ste ove Nove godine obradovale Vašu unučad?

-Ako je koronavirus išta dobroga donijela, onda je to svakako mnogo više vremena koje sam kvalitetno mogla provesti sa njima. I shvatila sam koliko su zanimljivi, muzikalni, pametni, i naravno veoma živahni. Sad su najslađi i zadovoljstvo mi je da sam u mogućnosti da živeći zajedno, budem dio njihovog odrastanja. A nije falilo ni poklona ispod jelke.

Da li ste nekada požalili što Vi lično niste imali više djece?

-Nikada nisam prestala žaliti i kajati se što nisam imala više djece. Srećom, kćer je bila dovoljno pametna i hrabra da rodi troje.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Postoji li nešto posebno što bi ste željeli da u ovoj 2021. godini ostvarite, a što godinama priželjkujete, a do sada niste uspjeli?

-U ovoj Novoj godini želim prije svega da bude više zdravlja, optimizma, ljubavi. A planove gotovo da se niko više niti ne usudi javno reći i iznijeti, jer smo svjedočili koliko toga je propalo, otkazano, neurađeno. Kako sam još u ovoj prethodnoj godini krenula pisati svoju biografiju, roman života, nadam se da ću je u ovoj 2021. i konačno objaviti. Evo, baš prekucavam rukopis, a došla sam tek do mog zvaničnog pjevačkog početka, učešća na popularnom sarajevskom festivalu „Vaš šlager sezone“, na kome sam te davne 1967. godine prvi put profesionalno zapjevala. Pjesma se zvala “Igra bez kraja”, prvi snimak za Radio Sarajevo! Kakva simbolika! Igra koja još traje! Eto, ima puno materijala i sigurna sam da će trebati 2-3 toma da se opiše jedan bogati život i još bogatija karijera!

Neda Ukraden uradila je i novi set slika, a ispod kojih se potpisuje Neo Visuals.

Tragedija u Posuđju me šokirala

Zemljotres u Hrvatskoj, nesrećno nastradala mladost u Posušju, sve je to što nikoga ne ostavlja ravnodušnim…

-Teško je gledati sve one prizore uništene imovine, uspomena, života, pogotovo u ovoj covid pandemiji i zimi. Zajedništvom i brzom reakcijom cijelog društva, ipak se može pomoći i koliko – toliko ublažiti posljedice! Ali tragedija u Posušju, u kojoj su živote izgubili ovih osmoro mladih ljudi me je veoma potresla, šokirala! Tu, nažalost, više nema pomoći! Smrt ovih osam mladih ljudi, na pragu života, me je potresla i kao roditelja ali i kao komšiju. Posušje je inače mjesto koje je prvi susjed grad sa mojim rodnim Imotskim i često sam pjevala i posjećivala taj simpatični hercegovački grad.

Razgovarao: Bato ŠIŠIĆ

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

NAJGORE TEK SLIJEDI: Donosimo vremensku prognozu za nerednih nekoliko dana

STARLETA NA JAHORINI: Soraja topila snijeg