in

HRT: Posljedice potresa – najnovije informacije

Slatka-Tajna.Eu

Tlo na Banovini ne prestaje se tresti, iza stanovnika još je jedna hladna i neizvjesna noć. Sinoć je u 22.29 zabilježen je potres magnitude 4,5 prema Richteru. 

➡️ Posljedice potresa – nove informacije
➡️ Vatrogasci nastavili uklanjati zvonik sisačke katedrale

➡️ Bude li sve teklo prema planu, 50-tak metara visok zvonik sisačke katedrale, koji se nagnuo 20-ak centimetara te prijeti okolnim zgradama i kućama, danas bi napokon trebao biti spušten na zemlju.

➡️ Direktor Radio Petrinje Mario Gršić za Hrvatski je radio rekao kako će se štete od sinoćnjeg jakog potresa znati tijekom današnjeg dana.

– Brojne ekipe i danas će raditi na raščišćavanju terena u Petrinji i brojnim okolnim selima. Među njima je i oko 200 vatrogasaca iz svih krajeva Hrvatske i iz Petrinje. Pomoć i dalje stiže sa svih strana, zahvaljujući prvenstveno poznanstvima i prijateljstvima. Tako je primjerice slovenska farmaceutska tvrtka jučer donirala higijenske potrepštine u vrijednosti od 54.000 eura, a donacija je raspoređena u domove za starije i nemoćne osobe u Petrinji, Glini i Sisku. Zagrebački ured Tike, turske agencije za suradnju i koordinaciju, donirao je 250 prehrambenih paketa. U konvoju od 20-ak vozila austrijski i slovenski vatrogasci, u suradnji s hrvatskim kolegama iz Brezničkog Huma, dopremili su humanitarnu pomoć za stanovnike Petrinje, osim odjeće obuće i hrane, dopremili su grijalice, građevinski materijal i alate. Tijekom današnjeg dana očekuje se dolazak humanitarne pomoći iz svih krajeva Hrvatske i inozemstva, rekao je Gršić.

➡️ Osječki vatrogasci – umorni i sretni jer su pomogli

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Raščišćavaju se ruševine, na terenu su i dalje dežurne službe, radi se na organizaciji smještaja. Dosad je prijavljeno više od 30 tisuća oštećenih stambenih objekata. Pregledano ih je više od 14 tisuća, od kojih je zasad neuporabljivo ili privremeno neuporabljivo njih gotovo 5500. 

Na potresom pogođenom području trenutačno je oko 560 različitih objekata za privremeno zbrinjavanje. Potrebno ih je 1500. Jučer su iz Turske stigle 64 kućice od 200 koliko ih je najavljeno. Od sutra se uvodi i novi sustav prehrane na tom području.

➡️ Rupa u Mečenčanima od dvadesetak metara i dalje se širi

Najveća rupa u tlu u selu Mečenčanima, nastala nakon potresa, i dalje se širi premda je već sada široka dvadesetak metara i duboka najmanje pet. Takvih je rupa između Petrinje i Hrvatske Kostajnice prijavljeno tridesetak, a neke su u neposrednoj blizini kuća. Stručnjaci tek trebaju odlučiti mogu li se uopće takve rupe sanirati.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Pobjeda Kovačevog Monaca, Lyon se spasio i sačuvao prvo mjesto / Bljesak.info

BRENA SE RAZGOLITILA! Uživa na Maldivima!