Categories: Novosti

Dritan Abazović odgovorio Željki Komšiću: Ruka prijateljstva pružena svima

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović oglasio se na Twitteru te poručio članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željku Komšiću kako Vlada Crne Gore zvaničnu politiku vodi samo preko zvaničnih kanala komunikacije, odgovarajući tako na reakciju Komšića povodom čestitke premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića koji je čestitao neustavni Dan RS koji je obilježen juče.

Poštovani članu Predsjedništva Željko Komšiću, Vlada Crne Gore zvaničnu politiku vodi samo preko zvaničnih kanala komunikacije. Želimo najbolje odnose sa državama regiona“, napisao je Abazović.

Ruka prijateljstva Vlade Crne Gore pružena je svima, to važi i za Bosnu i Hercegovinu“, dodao je u svome obraćanju na Twitteru.

Podsjetimo, predsjednica bosanskohercegovačkog entiteta Republike Srpske Željka Cvijanović zahvalila se juče na čestitki premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića za koga je kazala da je čestitao neustavni Dan RS, nakon čega su uslijedile brojne reakcije iz Bosne i Hercegovine.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Tako je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić ocijenio tu čestitku Krivokapića povodom obilježavanja neustavnog dana bh. entiteta RS kao izraz dubokog nepoštivanja države Bosne i Hercegovine i odluka Ustavnog suda BiH.

Nepoštivanje odluka Ustavnog suda BiH predstavlja krajnji izraz nepoštivanja države Bosne i Hercegovine. Očekujem od Vlade Crne Gore da se u najkraćem mogućem roku ogradi od čina premijera Crne Gore koji je direktno usmjeren protiv suvereniteta države Bosne i Hercegovine. Izvinjenje građanima Bosne i Hercegovine također dužni su uputiti koalicioni partneri premijera Krivokapića zbog veličanja datuma koji u kolektivnoj svijesti građana BiH nije ništa drugo nego datum koji simbolizira početak velikosrpske agresije nad BiH i početak provođenja genocidnog projekta te politike“, kazao je Komšić.

Reagovao je i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, a reakcije na čestitke iz Crne Gore stigle su i iz stranaka SDA i iz SBB.

 

Oznake

Redakcija

Recent Posts

Obilježena 79. obljetnice bleiburške tragedije i Križnoga puta

Komemoracija za žrtve Bleiburške tragedije Foto: Robert Anic/ / PIXSELLNa zagrebačkom Mirogoju obilježena je 79.…

44 minute ago

SVE PJESME POSVETIO NJOJ, A LJUBI DRUGU: Zašto se Bajaga razveo od Eme nakon 30 godina braka

Momčilo Bajagić Bajaga nedavno se razveo od supruge Emilije s kojom je bio 33 godine u braku u…

45 minuta ago

Kejn se muči sa povredom, EP u opasnosti?

Napadač Bajern Minhena i engleske reprezentacije Hari Kejn se muči sa povredom leđa. Hari Kejn…

1 sat ago

Afrika otkrila kako je “uhvatila” Volkova u prevari sa koleginicom: “Otvorila mi je vrata u donjem vešu”

“Došla sam ispred njegovog stana, a onda sam pozvonila”, ispričala je pevačica Pevačica Sandra Afrika…

2 sata ago

Pica-mafini su tako jednostavni, a preukusni

Ako vam je potreban recept koji vam neće oduzeti mnogo vremena, a da oduševi goste,…

2 sata ago

ELMEDIN KONAKOVIĆ TVRDI: ‘Zbog poteza kakav je napravio Goganović potrebna nam je rezolucija o Srebrenici’

[{"img":"\/img\/vijesti\/2024\/05\/ezy_watermark_18-05-2024_11-12-11-6640am.jpg","full":"\/img\/vijesti\/2024\/05\/ezy_watermark_18-05-2024_11-12-11-6640am.jpg","caption":"(Foto: Slobodna Bosna\/Samir Saletovi\u0107)","bg":"323a3b"}] Povodom obilježavanja 32. godišnjice postrojavanja Prve brigade policije Stari Grad Sarajevo…

3 sata ago