in

Hiljade Izraelaca protestovalo protiv Netanyahua zbog pandemije

Hiljade Izraelaca nastavili su proteste u kojima zahtijevaju da dugogodišnji premijer Izraela Benjamin Netanyahu podnese ostavku jer je optužen za korupciju i zbog navodno lošeg odgovora na krizu nastalu zbog pandemije koronavirusa.

Demonstranti su nosili transparente na kojima je pisalo „Idi“ i „Bibi, pusti narod moj da ide“, koristeći Netanyahuov nadimak i citat iz Biblije.

Okupili su se na Trgu Jerusalem kraj Netanyahuove rezidencije u vrijeme kada su na snazi treće restrikcije širom Izraela zbog ponovnog naglog porasta broja zaraženih novim virusom i usred masovne vakcinacije protiv Covida-19.

Netanyahuovo suđenje trebalo je da se nastavi naredne nedjelje ali je odloženo do daljeg zbog tih restrikcija.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuOn je optužen za prevaru, zloupotrebu položaja u tri slučaja, uključujući i mito u jednom od njih, a poriče da je bilo šta loše učinio i tvrdi da je žrtva „lova na vještice“, neprijateljskih medija, policije i pravosudnih zvaničnika.

U Izraelu će se 23. marta održati četvrti parlamentarni izbori za manje od dvije godine, a u fokusu Netanjyahuove izborne kampanje je masovna vakcinacija.

Netanyahu je pozvao Izraelce da u međuvremenu ulože posljednji veliki napor da se naglo širenje zaraze zaustavi.

Oznake

Report

Comments

Leave a Reply

Loading…

0

What do you think?

Gladbach od 0:2 do preokreta i pobjede nad Bayernom! / Bljesak.info

UZ ČESTITKU I ANALIZA: Šaćir Ameti sam sebe kritikovao