in

Svjetska banka: Neodrživ nivo duga u brojnim državama

Slatka-Tajna.Eu
Prvi čovjek Svjetske banke smatra da bi to pitanje trebalo riješiti što prije. Pozvao je na restrukturiranje duga i fokus na ulaganje u gospodarstvo za vrijeme nakon završetka pandemije. Kao što je Malpass rekao, svjetska ekonomija našla se u teškoj situaciji. Opisao je nivo duga u mnogim zemljama kao neodrživ, a situacija se s vremenom samo pogoršava.

“S obzirom na to da su kratkoročne i dugoročne kamatne stope znatno pale, moramo pronaći načine za prilagodbu tereta duga. Moramo raditi na tome da što više smanjimo teret duga za ljude u siromašnijim zemljama ”, rekao je Malpass.

Malpass je istaknuo da se u trenutnoj situaciji rizik od povećanja zadanih vrijednosti značajno povećao, dok se povećava i stopa siromaštva stanovništva u zemljama u razvoju. Svjetska banka, čiji je cilj također povećati prosječne dohotke u zemljama širom svijeta, zbog trenutne situacije ne može slijediti taj cilj.

Malpass dodaje da je problem uglavnom u postojećim mehanizmima koji uzrokuju nakupljanje imovine kod onih koji je već imaju, dok se premalo radi na njenoj ravnomjernijoj raspodjeli među ljudima. Istaknuo je važnost usredotočenosti na pomoć malim poduzećima koja su odgovorna za mnoge inovacije. Naime, države su previše usredotočene na finansiranje velikih tvrtki, dok su male firme u ovoj situaciji u nemilosti i prolaze kroz vrlo teško razdoblje.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Malpass je zaključio da će trebati proći godine prije nego što ljudi koji su trenutno na dnu ljestvice dohotka mogu uočiti poboljšanje svoje finansijske situacije.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Mirko Šijan otkrio sve o Bojaninoj TRUDNOĆI! Budući tata progovorio o NAJLJEPŠOJ ulozi!

Požar u migrantskom kampu Blažuj, vatrogasci na terenu