in

HTIO TO MILE ILI NE: Migranti će konačno spavati u toplim šatorima

Slatka-Tajna.Eu

[{“img”:”/img/vijesti/2021/01/satori-migranti.jpg”,”full”:”/img/vijesti/2021/01/satori-migranti.jpg”,”caption”:”Foto: Twitter”,”bg”:”afaeb6″},{“img”:”/img/vijesti/2021/01/satori-migranti1.jpg”,”full”:”/img/vijesti/2021/01/satori-migranti1.jpg”,”caption”:”Foto: Twitter”,”bg”:”b8b9bc”}]

Snijeg i hladan vjetar zahvatili su proteklih dana i područje Lipe kod Bihaća, gdje su smješteni migranti, pa je danas počeo smještaj u termošatore koje su postavili pripadnici Oružanih snaga BiH. 

Nakon zatvaranja kampa 21. decembra, migranti će prvi put spavati u boljim uslovima nego proteklih dana. 

Tokom protekla dva dana, u šatore su smješteni kreveti i čvrsti podovi te je osposobljen način zagrijavanja šatora. 

Od sada će glavnu riječ u kampu voditi Služba za poslove sa strancima, u saradnji sa MUP-om USK.

Kako je na Twitteru objavio šef Misije IOM-a Peter Van der Auweraert, snijeg je usporio radove u kampu tako da neki migranti neće moći prenoćiti večeras u toplom, ali radovi se nastavljaju. On je naveo kako je ovo važan korak naprijed državnih vlasti.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Podsjećamo, nakon što su više noći migranti proveli pod otvorenim nebom, jer nisu mogli stati u kontejnere koji su ostali na Lipi, 1. januara OSBiH postavile su šatore. Dogovoreno je da se uključe sve nadležne institucije i što prije osposobe kamp “Lipa” za boravak migranata. 

(NAP) 

loading…


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

OGNJEN AMIDŽIĆ HITNO PRIMLJEN U BOLNICU

SVE ŠTO JE POČELO JEDNOM ĆE ZAVRŠITI: Emotivna Danijela Martinović