in

Pogledajte trenutak nasilnog ulaska pristalica Donalda Trumpa u američki Kongres

Nezapamćeni neredi u SAD, pristalice Donalda Trumpa su upale u zgradu američkog Kongresa, a policija u Washingtonu pronašla je i uspješno neutralizirala najmanje dvije eksplozivne naprave.

Jedna eksplozivna naprava je pronađena u zgradi Republikanskog nacionalnog odbora, a druga u kongresnom zdanju na Kapitolu, prenosi CNN.

Policija je potvrdila da je izvršila kontroliranu detonaciju ovih eksplozivnih naprava.

Novoizabrani američki predsjednik Joe Biden rekao je da scene nereda na Kapitolu ne odražavaju istinsku Ameriku i ne predstavljaju ono što Amerika jeste.

Njegovu izjavu pročitajte ovdje.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuIspred Kongresa se odvijaju haotične scene, javio je Al Jazeerin reporter Ivica Puljić, koji je skup podrške Trumpu opisao kao izborni puč njegovih pristalica.

“Ovo je povijesni trenutak, ovo se nikada nije dogodilo, ja ovdje 25 godina radim, nikada se ništa nije slično događalo. Sada je pitanje ima li ovdje naoružanih ljudi, ima li tih organizacija koje kažu da će na silu braniti Trumpovu poziciju”, javio je Puljić, kojem su Trumpove pristalice dobacivale uvredljive komentare i ometale ga tokom izvještavanja.

U međuvremenu se oglasio i Donald Trump, a o tome možete čitati klikom na ovaj link.

Report

Comments

Leave a Reply

Loading…

0

What do you think?

Twitter blokirao Trumpa na 12 sati

Kako se mentalno pripremiti za 2021.