in

Pelosi: Capitol očišćen od pro Trumpovih okupatora / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki dužnosnici su priopćili kako je ”osiguran“ kompleks Kapitola, nakon što je naoružana policija okončala višesatnu okupaciju koju su vršile pristalice američkog predsjednika Donalda Trumpa.

U srijedu navečer, po lokalnom vremenu, začula se obavijest ”Capitol je osiguran”, te da je to sigurna lokacija za zastupnike, na što su reagirali aplauzom.

Nešto kasnije Nancy Pelosi, predsjednica Zastupničkog doma Kongresa Sjedinjenih Američkih Država objavila je da će se nastaviti zajednička sjednica, koja je tradicionalno formalna stvar prebrojavanja glasova, kako bi se i službeno proglasio novi predsjednik.

“Kongres će nastaviti s prebrojavanjem elektorskih glasova u srijedu navečer nakon što je Capitol očišćen od pro Trumpovih okupatora“, poručila je Pelosi.

Upad u zgradu Kapitola je prekinuo zajedničko zasjedanje Zastupničkog doma i Senata o Elektorskim glasovima, kojim se trebalo formalizirati rezultate predsjedničkih izbora održanih 3. studenog 2020. godine, na kojima je pobijedio Joe Biden, ali i nadolazeću inauguraciju planiranu za 20. siječnja.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuZastupnici su evakuirani na sigurne lokacije u blizini kompleksa Kapitola u Washingtonu, nakon što je nekoliko hiljada Trumpovih pristalica upalo u zgradu i sukobilo se s policijom.

Također, državni tajnik Mike Pompeo kazao je kako je upad u Kapitol neprihvatljiv i ne može se tolerirati zbog čega će pred lice pravde biti izvedeni kriminalci koji su bili uključeni u ovaj čin.

U neredima do kojih je došlo u Washingtonu poginule su četiri osobe, a ranjeno je nekoliko policajca.

Počeo je i policijski sat u Washingtonu, koji će trajati od 18 do šest sati ujutru po lokalnom vremenu.


Report

Comments

Leave a Reply

Loading…

0

What do you think?

Bosancu isključili struju i vodu

Crvena linija o novinarstvu i onome što čeka zemlje regije u 2021.