in

OPASNOST VREBA SA NEBA: Kompanija iz UAE-a razvila ‘magnetski štit’ protiv napada dronova

Kompanija iz Dubaija Cusp Technologies razvila je sistem za obranu protiv napada dronova koji se oslanja na korištenje magnetskih zraka, objavio je Gulf News.

Sistem stvara “magnetski štit” kojim odvraća napade dronova, bilo da se njima aktivno upravlja ili imaju programiranu rutu, pojašnjava Gulf News

Osnivač i direktor kompanije Muhamed Saleh kazao je kako je kompanija razvijala tehnologiju pet godina te da je moguće proširenje tehnologije i u obrambene svrhe protiv drugih vojnih napada.

“Dronovi su se jako raširili u proteklih nekoliko godina pa se povećala prijetnja tih letjelica. Oni bi mogli prouzročiti štetu glavnoj infrastrukturi, paralizirati i trgovinu i putovanje u mnogim zemljama”, kazao je Saleh.

Saleh je također rekao da Cusp Technologies provodi ispitivanja s američkom kompanijom kako bi se povećala djelotvornost magnetskih zraka protiv dronova na udaljenosti do 100 kilometara.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuVažnost dronova u suvremenom ratu pokazao je nedavni azerbajdžansko-armenski rat za Nagorno Karabah u kojemu su dronovi izraelske i turske proizvodnje imali izrazito bitnu ulogu.

 

(TBT)

Report

Comments

Leave a Reply

Loading…

0

What do you think?

KO STE VI DA PAMETUJETE?: Darko Lazić se suočio sa kritikima jer je dobro raspoložen, a nedavno mu je umro otac

Sveta tri kralja / Bljesak.info