in

DRAMATIČNO OBRAĆANJE JOEA BIDENA: ‘Šokiran sam, pozivam Donalda Trumpa da se odmah pojavi na televiziji…’ (VIDEO)

Slatka-Tajna.Eu

– Pozivam Donalda Trumpa da se odmah pojavi na televiziji, da se obrani Ustav i da ova opsada stane, rekao je Joe Biden, komentirajući prosvjede u Washingtonu 

– Ulaze u Senat, u predstavnički dom. To nije prosvjed, to je pobuna. Ovo gleda svijet, kao što gledaju i mnogi Amerikanci. Šokiran sam i tužan što je naša nacija došla u ovako mračan trenutak – rekao je Biden. 

POGLEDAJTE VIDEO: Obraćanja Joea Bidena 

 

Novoizabrani predsjednik SAD-a Joe Biden obratio se javnosti nakon što su protesti ispred Capitol Hilla izmakli kontroli. Pozvao je Donalda Trumpa da se obrati javnosti na nacionalnoj televiziji, da odbrani Ustav i zahtijeva da ”ova opsada stane”.

“U ovom trenutku naša demokratija je napadnuta. Ovo je napad bez presedana, ovo je napad na Capitol, na predstanvnike naroda, na policiju Capitol Hilla koja se zaklela da će ih čuvati i na državne slkužbnike koji rade u srcu naše republike. Ovo je napad na vladavinu prava, što je neviđeno. Napad na najsvetije u Americi. To je dužnost prema narodu. Da budem jasan, ove scene haosa nisu odraz istinske Amerike, one ne predstavljaju ono što smo mi. Nego smo vidjeli mali broj ekstremista posvećen bezakonju, ovo je nered i mora stati odmah. Pozivam ovu bandu da se povuče i omogući demokratiji da ide naprijed. Riječi predsjednika nešto znače bez obzira koliko je taj predsjednik loš ili dobar, ali u najboljem one mogu nekoga nadahnuti ili u najgorem slučaju provocirati. Pozivam predsjednika Trumpa da se pojavi odmah na nacionalnoj televiziji i održi svoju zakletvu, odbrani Ustav i da zahtijeva da ova opsada stane. Ući u Capitol razbijati prosotore, ulaziti u urede, da ulaze u Senat, u Predstanvički dom, to nije protest, to je pobuna. Ovo gleda svijet, kao što gledaju i mnogi Amerikanci. Šokiran sam i tužan što je naša nacija koja je toliko vrijeme primjer nade i demokratije došla u ovako mračan trenutak. Amerika je puno toga izdržala i u ratu i mi ćemo i sada sve savladati”, rekao je Biden.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Istakao je kako trebaju biti posvećeni izgradnji demokratije te da politika treba da rješava probleme, a ne da inspiriše haos i nerede.

“Amerika je u vezi časti, tolerancije. To smo mi i uvijek smo to bili. Certifikacija glasova elektorskog koledža je nešto sveto, to je ono što treba da podrži veličanstvenost američke demokratije. Ovo je bolan podsjetnik da je demokratija krhka i da se mora održati,a za to je potrebno da postoje ljudi dobre volje, lideri da se suprotstave, koji nisu posvećeni nastavku vlasti radi vlastitih sebičnih interesa bez obzira na cijenu. Trebaju biti posvećeni općem dobru. Zamislite našu djecu koja gledaju ovo, cijeli svijet. Predsjedniče Trump pojavite se. Neka Bog blagoslovi Ameriku, zaštiti naše vojnike i sve koji se nalaze na Capitolu i pokušavaju da sačuvaju mir”, poručio je Biden.

loading…


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Saradnjom federalnih institucija okončana procedura za zbrinjavanje 414 tona neopasnog otpada s područja tri kantonaNTONA

Nacionalni parkovi u BiH privlače posebnu pažnju iseljeništva