in

Britanska vlada pripremila novi paket pomoći privredi od 4,6 milijardi funti

Slatka-Tajna.Eu

Velika Britanija pripremila je novi paket podrške od 4,6 milijardi funti za preduzeća koja se bore da prebrode treći po redu nacionalni karantin koji je započeo ove sedmice kao mjera zaustavljanja novog talasa COVID-19 virusa koji je zahvatio zemlju.

Britanski ministar finansija Rishi Sunak najavio je da će kompanije koje se bave maloprodajom, ugostiteljstvom i drugim uslužnim djelatnostima moći zatražiti nove jednokratne pakete pomoći u vrijednosti do 9.000 funti.

“To će pomoći preduzećima da prebrode predstojeće mjesece i, što je presudno, pomoći će u održavanju zaposlenosti , tako da će se radnici moći vratiti na svoja radna mjesta kada ponovo bude omogućen povratak na posao“, rekao je Sunak, prenosi Reuters.

Pored grantova, vrijednih oko četiri milijarde funti, bit će osigurano i 594 miliona funti finansiranja za vlade Škotske, Velsa i Sjeverne Irske.

Britanski premijer Boris Johnson najavio je jučer novo “zaključavanje“, rekavši da se vrlo zarazna nova mutacija korona virusa, prvi put identifikovana u Britaniji, širi tako brzo da je veliki rizik da premaši sve kapacitete Nacionalne zdravstvene službe u roku od 21 dana.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Sunak je još u novembru najavio da će mjere koje će Vlada preduzimati za pomoć privredi tokom pandemije koštati oko 280 milijardi funti u toku ove finansijske godine.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

ŽENA OD SULTANA BI OVU FOTKU NAJRADIJE UNIŠTILA DA MOŽE: Evo kako je izgledala prije plastičnih operacija!

POLA JE NEMA! Petra iz ŽNV-a pokazala nevjerovatnu transformaciju!